Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloerbedekkingsbeurs Domotex profileert zich als trendbarometer

Naast een mondiaal overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van vloerbedekking zet Domotex in de komende editie nog sterker in op het (compact) tonen van trends.

De jaarlijkse beurs voor vloerbedekking ((17 t/m 20 januari in Hannover) wil meer nadruk leggen op innovaties. Zo worden er op een drietal plekken op de beursvloer specifieke ‘zones’ ingericht waar een aantal geselecteerde, innovatieve producten te zien zal zijn onder de noemer Innovations@Domotex. Naast verschillende soorten vloerbedekking is er dit jaar voor het eerst zo’n speciale plek ingeruimd waar noviteiten te zien zullen zijn op het gebied van toepassings- en legtechniek. Met deze gecomprimeerde zones krijgt de bezoeker ‘een inspirerend overzicht van de productnoviteiten’ en zijn het ’centrale ontmoetingspunten’, zo stelt de beursorganisatie.

Rondleidingen
Het speciale gedeelte voor projectvloerbedekking (Contractworld) is vervallen en hiervoor in de plaats komen, min of meer, de drie specifieke innovatie-eilanden. Speciaal om architecten en designers te trekken zullen op de speciale innovatie-plek in hal 6 op verschillende dagen topdesigners aantreden om in discussie te gaan met hun gehoor. Vanaf deze plek zijn er dagelijks rondleidingen onder leiding van een gids die deelnemers tekst en uitleg zal geven over de geselecteerde producten op de innovatie-eilanden. Aanmelden kan vooraf via de site en er plekke.

Handgeknoopte tapijten
In hal 17 zijn de winnaars te zien van de Carpet Design Awards. Het gaat hierbij om exclusieve met de hand vervaardigde tapijten. In deze hal is ook een van de drie Innovations@Domotex zones en door dit te clusteren met de Carpet Design Awards wil de beursorganisatie extra aandacht voor de daar, en in andere hallen, aanwezige traditioneel geknoopte tapijten. Want ondanks de opgang in de jaren 80 en negentig van laminaat en het oprukken van pvc vloeren de laatste jaren vormen traditioneel geknoopte tapijten nog steeds de hoofdmoot van Domotex. Daarnaast biedt de beurs kamerbreed tapijt, karpetten, parket, laminaat, pvc, linoleum, ruber, hout en buitenparket. Andere productgroepen zijn onder meer: machines en materiaal voor verwerking, afwerking en onderhoud, gereedschappen en garens. 

Meer informatie: www.domotex.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten