Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloerenbeurs Domotex afgelast

De vloerenbeurs Domotex in Hannover gaat niet door. De beurs stond gepland voor aanstaande januari, maar vanwege coronaperikelen wordt daarvan afgezien. Mogelijk wordt de beurs op een later tijdstip in 2022 gehouden.
 


Domotex, wereldbeurs voor vloerbedekkingen, zou van 13 tot en met 16 januari worden gehouden, maar dit blijkt geen haalbare kaart. 'Domotex ondervindt vooral de gevolgen van de coronapandemie omdat het overgrote deel van de exposanten en bezoekers uit het buitenland komt. Gezien de huidige pandemie is echter geen herstel op korte termijn van internationale zakenreizen te verwachten, aldus Sonia Wedell-Castellano, Global Director van de beurs.

Geen snelle doorstart
In aanloop naar de beurs werd duidelijk dat nogal wat exposanten niet zouden afreizen naar Hannover en in oktober werd besloten om Domotex in sterk afgeslankte vorm te houden. Maar de tijd zette een streep door de planning, zo laat beursdirecteur Wedell-Castellano weten. 'Wat een maand geleden nog werd beschouwd als een realistisch en veelbelovend doorstartscenario en ook goed werd ontvangen door de markt, bleek de afgelopen dagen niet meer haalbaar.'

Tweede afgelasting op rij
Met de afgelasting van Domotex is dit de tweede keer dat de beurs, altijd in januari op de agenda, niet doorgaat. Nadat de beurs voor begin dit jaar werd afgeblazen werd gekozen voor een bescheiden (fysieke) beurs in mei, samen met een digitale component. Deze hybride vorm trok echter te weinig fysieke deelnemers en werd het slechts 1 dag en volledig digitaal.
Of er in 2022 een soortgelijke poging wordt ondernomen, is niet duidelijk. De organisatie overweegt een datum 'in de verdere loop van het kalenderjaar 2022.'

Meer informatie: www.domotex.de


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten