Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloerenbeurs Domotex geeft meer aandacht aan trends

Grote en kleine veranderingen kenmerken de komende Domotex. De beurs begint een dag eerder, de hallenindeling is volledig op de schop gegaan en er komt meer aandacht voor trends.De 30e editie van Domotex begint op vrijdag 12 januari en eindigt op maandag 15 januari. Begin- en einddatum zijn een dag naar voren gehaald. Daarmee volgt Domotex de verschuiving van Heimtextil, de beurs in Frankfurt die sinds vorig jaar een dag eerder begint dan gebruikelijk en altijd voorafgaat aan Domotex. Voor (internationale) bezoekers die naar beide beurzen willen, is het daardoor gemakkelijker aansluitend beide beurzen te bezoeken. Saillant detail: de eerste editie van Domotex in 1988 was een afsplitsing van exposanten van handgeknoopte tapijten die niet tevreden waren over de toenmalige beurs in Frankfurt.

Andere halindelingen
Het aandeel handgeknoopte (oosterse) tapijten is nog steeds een substantieel onderdeel van Domotex, maar loopt al jaren terug. Tegelijkertijd is dit segment voor de komende editie verplaatst naar de eerste hallen van het beurscomplex in Hannover. Ook alle andere productsegmenten staan in een andere hal dan gewoonlijk. Reden is het gegeven dat steeds meer aanbieders van laminaat ook pvc vloeren aanbieden en deze voorheen sterk gescheiden productgroepen steeds meer door elkaar gaan lopen. Deze zijn te vinden in de hallen 11, 12 en 13.
Zie hier de nieuwe halindeling.Trends en innovaties gecentraliseerd
Hal 9 is gereserveerd voor 'trends, innovatie en lifestyle’, zo laat de beursorganisatie weten. Hier zullen bedrijven, maar ook designers en kunstenaars laten zien wat voor creatieve toepassingen er gedaan kunnen worden met vloerbedekking. De hal moet ‘een inspirerend centrum worden van activiteiten’ rondom een ‘kernthema’. Dat is in 2018 Unique Universe en daarmee wordt gedoeld op een wereldwijde trend naar individualisering. Gepersonaliseerde producten zijn het gevolg.

Presentaties en lezingen
Naast de producten komen er in dezelfde hal bijzondere presentaties van toepassingen van vloerbedekking, zullen studenten en jonge designers onconventionele ontwerpen laten zien en zijn er ‘interactieve en multimediale ensceneringen’ waarbij ook kunst en design wordt betrokken. Ook zullen in deze hal dagelijks presentaties en lezingen worden gegeven.

Meer informatie: www.domotex.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten