Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloerenbeurs Efwex trekt weinig bezoekers

De in maart gehouden 'parketbeurs' Efwex trok 1456 bezoekers, een forse terugloop ten opzichte van de vorige editie in 2016. Maar de kwaliteit van het bezoek was goed, zo stelt de organisator.

Hoewel de naam Efwex staat voor European Floor & Wall Exhibition bleek het vooral een Belgisch-Nederlandse aangelegenheid met de focus op houten en houtgerelateerde vloeren. De beurs, gehouden van 14 t/m 16 maart in Gent,  trok 1456 bezoekers waarvan 562 uit Nederland, 558 uit Vlaanderen en 126 uit Franstalig België. De overige 126 bezoekers kwamen uit diverse landen.
De verbreding van het beursaanbod, naast vloeren ook wanden, is niet aangeslagen. De overgrote meerderheid van de exposanten kwam uit de vloerensector met de nadruk op parket en laminaat.  Ook het aantal bezoekers liet te wensen over. De tweejaarlijkse beurs startte in 2014 met 3.600 bezoekers, duikelde naar 1.964 in 2016 en kwam dit jaar uit op 1.456 bezoekers.
Desondanks spreekt beursorganisator Filip de Ridder over de 'kwaliteit van de bezoekers'  en 'tevredenheid bij exposanten' over de gelegde contacten. De Ridder is uitgever van de vakbladen FloorForum en Parket & Laminaat.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten