Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloerengroothandel Cotap viert 75-jarig bestaan

Vloerengroothandel Cotap bestaat 75 jaar. Begonnen als producent van biezen matten groeide het bedrijf uit tot gespecialiseerde groothandel in diverse soorten vloerbedekking.

Groothandel Cotap viert dit jaar het 75-jarig bestaan en viert dat met verschillende activiteiten. De nadruk daarvan zal liggen in september en oktober wanneer klanten worden uitgenodigd voor dealerdagen in Genemuiden. Van 1 mei tot 31 oktober loopt er voor een geselecteerd aantal dealers een actie waarmee spaarpunten kunnen worden verkregen die kunnen worden ingewisseld voor diverse cadeaus. Ook zal het bedrijf een en ander organiseren voor het personeel en ‘iets voor de gemeenschap’ om het jubileum te vieren.

 

 

 

Cocos tapijt
Cotap werd in 1940 opgericht door Jacob en Klaas Bakker in IJsselmuiden waar men startte met de productie van biezen matten onder de naam T. Bakker & Zonen. In 1954 wordt verhuisd naar Gemuiden en is de productie inmiddels uitgebreid met kokosmatten en de naam veranderd in Cotap (cocos tapijt). Eind jaren zestig is de opkomst van kamerbreed tapijt en de tweede generatie Bakker stopt met eigen productie om zich te focussen op de distributie van rollen tapijt. In de jaren zeventig en tachtig leidt dat tot diverse uitbreidingen en vanwege de vraag naar maatwerk schaft het bedrijf een professionele coupagebank aan. De eerste tapijthangers voor de dealers doen hun intrede.

Brede distributie
Met de komst van huidig directeur Klaas Bakker wordt in de jaren negentig het eigen merk Ambiant geïntroduceerd en verbreedt de groothandel zich met laminaat en later pvc. Snellere collectiewisselingen, aandacht voor marketing, een aparte afdeling voor de projectmarkt (VTC) en in 2011 de introductie van een nieuw, trendy tapijtmerk (Yunieq) geven de groothandel steeds meer een eigen gezicht. Cotap profileert zich nu als full-service groothandel die levert aan de gespecialiseerde retail, bouwmarkten, het grootwinkelbedrijf en de projectmarkt. Met tapijt, laminaat, parket, rubber, pvc, kunstgras en karpetten is het een ‘totaalleverancier’ van vloeren voor de Nederlandse markt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten