Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloerkleed op superjacht

The Wool Studio maakte voor een superjacht bijzonder tapijt. Het tapijt ziet er uit alsof het een teakdek is, maar het is grotendeels wol. En wat ligt er als 'ondervloer'? Een vloer van teak.

 


Het is geen alledaagse klus: The Wool Studio ontwikkelde en produceerde een tapijt voor een superjacht. Op de de foto's lijkt het tapijt op een dek van teak zoals dat op veel (grote) jachten ligt. Lange latten van teak worden vastgelijmd (of geschroefd) op het dek en de naden worden opgevuld met een speciale rubber kit zodat het geheel waterdicht is en de werking van het hout kan worden opgevangen. Het speciale tapijt dat hierop ligt, ziet er net zo uit. Het bestaat uit een mix van wol met Tencel, een merknaam voor lyocell dat is gebaseerd op houtvezels.

Puur specialisme
The Wool Studio ontwikkelde het tapijt en het werd geïnstalleerd door projectinrichter Van der Goes Interieur. Opdrachtgever was CoverWorks, een zeilmakerij die is gespecialiseerd in het stofferen van (vaak zeer exclusieve) jachten. Goedkoop is het tapijt niet met zo'n 400 euro per m2. Maar voor een miljoenenjacht is dat een schijntje.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten