Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloerspecialist LAB21 wil van 5 naar 50 winkels

LAB21 wil in twee jaar groeien van 5 naar 50 winkels. Volgens directeur Michelle He kan dat onder meer omdat het bedrijf inkoop en verkoop sterk heeft geautomatiseerd.LAB21 heeft een vijftal winkels en wil dat in twee jaar vertienvoudigen tot vijftig verkooppunten. Dat is nogal wat, maar volgens mededirecteur Michelle He is dat mogelijk omdat volgens haar de markt groeit en omdat LAB21 een sterk concept heeft. Dat bestaat enerzijds uit een zeer omvangrijk assortiment, anderzijds uit een hoge graag van automatisering.

Sterk geautomatiseerd
Mensen kunnen zowel in de winkel als online via de webshop bestellen en de interne systemen zijn gekoppeld aan die van de leveranciers zodat meteen duidelijk is of iets op voorraad is. Ook geeft het systeem bij een online bestelling direct aan welke toebehoren je nodig hebt en kun je ook aangeven of je gebruik wil maken van de eigen legservice van het bedrijf. Door de verschillende koppelingen is op de site te zien in welke winkel op welk tijd wat verkocht is. ‘Wij zijn volledig transparant’, zegt He.Scherpe prijzen
LAB21 levert vloeren voor zowel binnen als buiten. Het betreft natuursteen en keramische tegels, parket, laminaat en pvc. Ook composiet schuttingen en karpetten behoren tot het assortiment. Afgaande op de website hanteert de retailer scherpe prijzen, deels veroorzaakt doordat het bedrijf naast inkoop bij diverse merken (onder meer Woca, Osmo, Krono, Berry Aloc, Balterio, Ambiant, Douwes Dekkers en Cemcolori) ook zelf importeert. Dat geldt onder meer voor laminaat, keramische en natuursteen tegels. Ook producten uit restpartijen worden aangeboden. Iedere drie maanden, bij de wisseling van het seizoen, wordt op de 21e het assortiment aangepast.

Snelle expansie
Het hoofdkantoor van LAB21 (Life At Best) staat in Amersfoort waar in de winkel ook direct de producten uit voorraad kunnen worden meegenomen. Andere winkels zijn gevestigd in Amsterdam, Delft, Roosendaal en Geldrop. De vloerspecialist startte in 2010 en wil nu een groeispurt maken. Er wordt naarstig gezicht naar nieuwe locaties en de volgende winkels komen in Veenendaal, Utrecht en Apeldoorn. De vloerspecialist startte in 2010.

Meer informatie: www.lab21.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten