Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vloertegels als korstmossen

De Belgische fabrikant IVC introduceert tapijttegels die zijn geïnspireerd op korstmossen, micro-ecosystemen van algen en schimmels die voorkomen op stenen en bomen. Dit alles dankzij een ingenieuze tufttechnologie.

De ontwerpers bij IVC Group bestudeerden aandachtig de natuurlijke structuren van korstmossen en andere micro-ecosystemen voor het ontwrp van de tegels. Het resulteert in een product dat 'zo uit de natuur lijkt  geplukt'. Centraal in het dessin staan de bloempjes van de korstmossen die qua kleur en vorm veranderen terwijl ze op de vloer liggen. Andere patronen worden gecreëerd met overgangstegels met minder bloei. Totaal zijn er drie patroontypes die je zowel afzonderlijk kunt gebruiken als onderling kunt combineren. Met hun grijze, bruine, gele of oranje korsten  vormen ze een fotogeniek geheel.

Vlekbestendig
De tegels, als collectie Lichen geheten, vormen een flexibel systeem. De fraaie kleuren en texturen zijn volgens de fabrikant te danken aan een innovatieve tufttechnologie. Het gebruikte garen is kleurvast en vlekbestendig.
De nieuwe tegels worden gespresenteerd tijdens de beurs Material Xperience die van 13 tot en met 15 maart in Rotterdam wordt gehouden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten