Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

VME lanceert formule Het Atelier

Franchiseorganisatie VME is bezig met de uitrol van de formule Het Atelier. Het bestaat uit een compleet shop-in-shop concept woningstoffering, compleet met stijlkamers en een centraal geplaatst ‘atelier’.

Het Atelier is een shopconcept van 400 à 500 m2 en bedoeld voor grote woonwinkels. Centraal in het concept staat een ‘atelier’, een min of meer afgesloten met veel glas en ruimt schuifdeuren die als een soort werkkamer inde winkel moet dienen. Hier kan de winkelier rustig aan tafel zitten met de klant, terwijl om het atelier stijlkamers staan. In principe zijn dat er vier of vijf, maar meer kan ook. Daarnaast bestaat het concept uit grote verrijdbare houten stellingen waar stalen voor shutters, pvc vloeren, tapijt, gordijnen, behang, verf, houten vloeren en laminaat aanwezig zijn, alles onder private label. Vanuit het centraal gelegen ‘atelier’ zijn zo stalen en een complete inrichting onder handbereik.

Verfrissend en vernieuwend
Het concept is inmiddels geplaatst bij Poels Wonen & Slapen in Horst, Carre Wonen & Slapen in Volendam en Seine Wonen in Heino. Alledrie zijn ook aangesloten bij de VME-formule Welkom Thuis die recentelijk is omgedoopt in De Mooiste Woonwinkel. Jacques Seine, directeur-eigenaar van Seine Wonen werkt nu anderhalve maand met het concept en toont zich tevreden. ‘Het werkt prettig; doordat je in Het Atelier zit, heb je alles direct onder handbereik en kun je goed aangeven dat maatwerk mogelijk is. Het is verfrissend en vernieuwend. Het is niet diep, maar wel breed.’

Uitbreiding volgt
Volgens planning zullen volgend jaar ook de andere zes winkels die zijn aangesloten bij de Thuis-formule Het Atelier opnemen als franchise formule. Wellicht komen ook ondernemers in aanmerking die niet zijn aangesloten bij VME.
VME Nederland is dochterorganisatie van de Duitse moedermaatschappij en voert de formules Welkom Thuis, Budget Home Store, Kex (keukens), Lin-o-Lux en Trendhopper.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten