Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

VME Nederland en Euretco Wonen bundelen krachten

Euretco Wonen en VME Nederland gaan samenwerken om zo een platform te creëren voor de bij beide organisaties aangesloten zelfstandige ondernemers in de wonen- en keukenbranche. Dit zal gebeuren onder de vlag van de nieuw te vormen Woon Retail Groep.

Door de vorming van de Woon Retail Groep en de daarmee gepaard gaande schaalvergroting kunnen aangesloten winkeliers profiteren van 'de best mogelijke inkoopcondities en een rijker assortiment', zo stellen VME Nederland en Euretco Wonen in een gezamenlijk verspreid persbericht. 'Bovendien krijgen zij toegang tot de expertise, formules en concepten van beide organisaties waarmee een compleet palet voor meubels, woontextiel, keukens en slapen ontstaat, wat aansluit op de wens van consumenten om in één winkel een totaaloplossing te kunnen vinden.'

Ontwikkeling omnichannel platform
De joint venture zal per 1 juli van kracht worden en worden geleid door Peter Seemann en Henk Voortman, respectievelijk directeur van Euretco Wonen en VME Nederland. Beide retailorganisaties blijven juridisch en financieel zelfstandig opereren en wordt statutair gevestigd in Amsterdam. De directie stelt dat door het bundelen van hun krachten de beide organisaties hun concurrentie- en marktpositie verder zullen uitbouwen, waarmee de aangesloten ondernemers commercieel en strategisch sterker gepositioneerd worden. De Woon Retail Groep wil in de toekomst een gezamenlijk omnichannel platform ontwikkelen.

Ook schaalvergroting bij moederbedrijven
De samenwerking tussen de twee retailserviceorganisaties lijkt veel op de juist deze week beklonken samenwerking tussen de Duitse inkoopgroepen EMV en de Garant Gruppe, zij het dat de macht en omvang van de laatste twee veel groter is dan de twee retailorganisaties in Nederland.
Opvallend detail: VME Nederland is een dochteronderneming van het Duitse moederbedrijf Einrichtungspartnerring VME en Euretco (als geheel) is sinds 2015 in handen van de Duitse inkoopgroep EK servicegroup.

Formules
Onder VME Nederland vallen de formules De Mooiste Woonwinkel, De Mooiste Keukenwinkel, Budget Home Store en Trendhopper. Daarnaast houdt de organisaite zich bezig met diverse private labels, webshops en andere diensten.
Euretco Wonen biedt verschillende samenwerkingsvormen en formules zoals Topform, Flits, Studio Relax, AGS, Slaapkenner, Vivante, Binnen en Kijken Kiezen Kleuren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten