Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Voetbal en tieten

Ja-ja, ik weet het; deze kop gaat problemen geven. Het is sexistisch, het is vrouwonvriendelijk, het is denigrerend et cetera. Allemaal waar, maar lees nu eerst even door. Vanwege het EK Vrouwenvoetbal ontdekken nu ineens veel Nederlanders dat vrouwenvoetbal bestaat én dat de oranje Leeuwinnnen best een aardig balletje kunnen trappen. Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport en als het Nederlands dameselftal ver komt in het toernooi zal dat nog wel even voortduren.

De emancipatie van het vrouwenvoetbal is ook doorgedrongen tot een ander domein waar voorheen de mannen domineerden; het tafelvoetbalspel. Ook daar staan de Nederlandse dames hun mannetje (sorry, zo heet dat nu eenmaal). Zo deden eerder dit jaar een aantal dames mee aan de World Championships. (Meteen even de diepte in: die ‘s’ aan het eind hoort er bij want er zijn diverse categorieën bij dat tafelvoetbalkampioenschap).

Een tafelvoetbalspel staat meestal in een kroeg, kantine of café, maar het Spaanse designmerk RS Barcelona levert naast zitmeubilair ook tafels, specifiek tafels met voetbalspel en die komen op andere plaatsen terecht dan een of ander zuiphol. Het zijn stevige stalen producten die met een glazen blad er op ook dienst kunnen doen als bijzondere eettafel.

In 2011 lanceerde het Spaanse bedrijf ‘Ella’, een voetbaltafel waarbij de spelers specifieke rondingen hebben. Om het geheel nog een extra vrouwelijk accent te geven werd de stalen tafel gespoten in roze.

Nu kantoren langzamerhand verworden tot speeltuinen waar je collega’s ontmoet om te praten en te sparren (werken doe je maar ergens anders) zie je ook daar de tafelvoetbalspellen oprukken. Kitty de Groot schreef het boek ‘Nieuwe Werkvormen’ dat ingaat op de veranderende rol van het kantoor en wat staat er op de cover? Inderdaad, een voetbaltafel in een kantoor.

Het blad Elle Decor kletst heel wat af over interieur, trends en design. Dus verscheen direct bij de introductie in 2011 een artikel over de roze voetbaltafel van RS Barcelona. De spelers daarvan kun je als klant persoonlijk kiezen: twee dameselftallen, mannen tegen vrouwen of gemixte teams. Allemaal heel erg emancipatoir en mooi dat Elle Decor dat al zoveel jaar geleden oppikte.

Alleen wel apart dat nu - zes jaar verder - zowel boven als onder het artikel op de site een advertentie staat van Victoria’s Secret met the best t-shirt bra ever, inclusief foto’s van een vrouw met open blouse over een tijgerprint beha.

Voetbal en tieten: het is blijkbaar toch een vaste combinatie. Een soort een-tweetje.

Aribert Guiking
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten