Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Voormalig beursorganisator Textirama lanceert fonds voor innovatie

Voormalig beursorganisator Textirama gaat met een speciaal fonds innovatie ondersteunen om het imago van de Belgische textielindustrie te versterken. Bedrijven en studenten kunnen geld ontvangen om hun innovatieve ideeën of producten uit te werken.


Textirama is bekend van de beurzen Intirio en MoOD/Indigo, maar is van huis uit geen beursorganisator. De vereniging werd in 1958 opgericht om de Belgische textielindustrie te promoten en te versterken en deed dat jarenlang via de textielbeurzen MoOD (voorheen Decosit) en Intirio. Deze zijn vorig jaar verkocht en de vereniging kiest nu voor een nieuwe aanpak met de oprichting van de Textirama Foundation die geld gaat verstrekken voor innovatie in de textielsector.

Twee doelgroepen
Hiervoor komen twee groepen in aanmerking: ondernemers en studenten/kennisinstellingen. Belgische bedrijven die al een prototype van een product hebben (of proof of concept) en studenten met concepten of ideeën kunnen respectievelijk 40.000 euro of 5.000 euro steun ontvangen voor verdere ontwikkeling. Voorwaarde is dat het product of idee een innovatieve waarde heeft. Dat kan gaan om een product of proces, maar kan ook te maken hebben met media of specifieke markten.

Nieuwe vorm voor zelfde doel
Tweemaal per jaar wordt een oproep gedaan om producten, concepten en ideeën in te dienen, maar inschrijven kan het hele jaar door. Uit beide groepen wordt een winnaar gekozen en de eerste winnaars worden medio december dit jaar bekendgemaakt.
Volgens de Textirama Foundation past deze vorm van ondersteuning goed in een digitaliserende wereld, maar blijft het doel hetzelfde als bij de oprichting: het promoten en versterken van het imago van de Belgische textielsector.

Meer informatie: www.textiramafoundation.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten