Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vrolijke regenton voor regen die niet komt

Je tuin niet besproeien met leidingwater, maar met water uit een regenton. Dat is het devies wat Nederlanders krijgen om water te besparen. Die ton mag best een leuk kleurtje hebben.

Nu de zomer langzamerhand steeds zichtbaarder wordt met verdorde grasvelden, slaphangende planten en bomen die hun bladeren afwerpen alsof de herfst al is begonnen, maant de overheid tot verantwoord watergebruik. En geeft zij tips om water te besparen. Zo wordt burgers aangeraden om een regenton te gebruiken om planten water te geven. Maar het probleem is dat er al weken vrijwel geen druppel is gevallen, dus heb je niet zoveel aan een regenton.

WK voetbal
Kuiperij en vatenhandel G.J. Schijf is leverancier van regentonnen en was van 30 juni tot en met 3 juli aanwezig op de beurs Tendence in Frankfurt. Daar toonde het bedrijf onder meer regentonnen in  kleuren van de nationale vlag van verschillende landen. Leuk, want tijdens de beurs was het WK voetbal in volle gang en dan worden vlaggen ineens belangrijk. Uit piëteit voor de Duitsers was hun nationale driekleur niet meegenomen want Duitsland overleefde de groepsfase niet en die Mannschaft moest al snel gedesillusioneerd het toernooi verlaten.

Rode Kruis
Zwitserland zat ten tijde van de beurs nog wel in het toernooi en het alom bekende witte kruis op rode ondergrond stond ferm bovenaan de regentonnentoren. Maar halverwege de beurs werden ook de Zwitsers uit het toernooi geknikkerd en leek de Rode Kruisvlag een betere optie want tijdens de beurs was het bloedheet en moest op het buitenterrein de brandslang er aan te pas komen om het groen niet te laten verleppen.

Smiley
Ondertussen is het nog droger geworden en wie desondanks de moed er in wil houden en toch graag een regenton wil, kan ook kiezen voor een non-nationalistische universele smiley-variant. Die lacht altijd, bij regen en bij droogte. Een ton met geschilderde 'waterdruppels' behoort nog niet tot het assortiment van de firma Schijf, maar is misschien wel een aanrader om mensen bewust te maken van het watergebruik voor in de tuin.  

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten