Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vroomshoop Meubelen gaat sluiten

Vroomshoop Meubelen sluit eind dit jaar. Het bedrijf is specialist in slaapkamermeubelen en was de laatste jaren verliesgevend. Met de sluiting verliezen 36 personeelsleden hun baan.



Volgens eigenaar Hennie van der Most waren de cijfers zodanig dat hij een faillissement had kunnen aanvragen, maar dat wil hij niet. 'Een faillissement is mijn eer te na. Ik wil het netjes achterlaten. De werknemers krijgen een transitievergoeding, de crediteuren krijgen betaald en dan doen we de deur op slot', zo vertelt hij in het regionale dagblad Tubantia. Eind december gaat de fabriek dicht.



Concurrentie Oost-Europa
Vroomshoop Meubelen produceert houten slaapkamermeubelen zoals bedden, kasten, nachtkastjes en hoog-laag bedden. Van der Most kocht het bedrijf eind 2010 na een faillissement waarna 38 van de 90 personeelsleden verder konden en dat aantal bleef tot heden ongeveer gelijk. Volgens Van der Most had het bedrijf veel last van producenten uit Oost-Europa die tegen lage prijzen kunnen leveren. 'Ik troost me met de gedachte dat we niet de enige zijn, deze branche is nog nauwelijks levensvatbaar in Nederland', aldus de ondernemer.



Faillissementen  beddenbranche
Van der Most verwijst hiermee naar Napco Beds en Norma. Deze fabrikanten van boxsprings moesten anderhalve week geleden het faillissement aanvragen. Vroomshoop Meubelen werd in 1950 opgericht en is gevestigd in het Overijsselse Vroomshoop.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten