Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Waar blijven de corona-aanbiedingen?

Gisteren werd bekend dat de beurs Light + Building dit jaar definitief niet doorgaat. Eerder was al besloten om de verlichtingsbeurs te verplaatsen van maart naar september, maar gezien de beperkingen en onzekerheden die het coronavirus zich meebrengt, heeft de organisatie in Frankfurt besloten om de beurs definitief af te blazen. Dat is in ieder geval ruim op tijd want in maart bestond de Koelnmesse het om een beurs waarbij standhouders bezig waren met de opbouw een paar dagen voor de opening te cancelen. Inmiddels zijn er al talloze beurzen uitgesteld (soms zelfs tweemaal) of afgelast en 2020 zal te boek komen staan als een rampjaar voor beursorganisaties.

Sinds gisteren zijn in Nederland de beperkingen rondom het coronavirus versoepeld en datzelfde geldt voor een hoop andere landen, maar grootschalige evenementen zoals beurzen zijn de komende maanden nog taboe. Achter de schermen, en ook openlijk, zijn ze bezig om ook digitaal iets te kunnen bieden aan exposanten en bezoekers, maar juist het fysieke contact – kenmerk van een beurs – ontbreekt daarbij. Social distancing voelt privé onnatuurlijk en zakelijk comtact blijkt na een aantal weken lockdown toch ook een fysieke component te hebben.

Persoonlijk ben ik benieuwd hoe de eind oktober te houden beurs Orgatec eruit zal zien. Deze beurs voor kantoormeubelen en de inrichting van werkplekken kan inspelen op de situatie dat miljoenen mensen thuis moeten (blijven) werken. In Nederland al jaren ingeburgerd, in veel andere landen nog rudimentair ontwikkeld.

Los van de economische schade is dat wellicht de grootste verandering die wij de komende jaren zullen gaan ondervinden; werken doe je vaak thuis. Als de anderhalvemetereconomie de komende jaren standaard wordt, zal thuiswerken het nieuwe normaal worden en naar kantoor gaan een sociaal uitje.

Retailers in de woonbranche heb ik nog niet zien reageren met leuke aanbiedingen voor een thuiswerkplek voor scholieren die al een tijdje thuiszitten. Hetzelfde geldt voor een 'coronabank' (lekker met zijn allen tv kijken) of een uitklaptafel waar meerderen aan kunnen werken. Bouwmarkten en tuincentra draaien al weken topomzetten want er wordt volop in huis en tuin geklust. Maar als het virus voorlopig blijft – en daar ziet het naar uit – hoe gaan wij dan de herfst en winter in?

Van retailers hoor ik dat zij minder bezoek krijgen, maar dat het bezoek wel zeer gericht is en dat er per order vaak hoge bedragen worden aangeslagen. Als je dat weet en er van uit gaat dat het afstand houden (en dus weinig mensen in de winkel) voorlopig de standaard blijft dan zou ik al winkelier nu gaan onderzoeken hoe mensen hun huis daarop gaan inrichten. En dat gaat dan verder dan een muur verven, een nieuw behangetje of een ander rolgordijn.

Ik ben benieuwd naar de eerste onvervalste corona-aanbiedingen.

Aribert Guiking

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten