Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Waardevaste vloer

Wat moet je met je geld als de bank nauwelijks rente meer geeft? Steek het in je huis en kies voor een vloer die zijn waarde behoudt.

De inrichting van een huis is weinig waardevast. In de loop der jaren slijt het meubilair en wordt het steeds minder waard. Een uitzondering is de vloer, bijvoorbeeld een gang belegd met een marmeren vloer in een oud herenhuis of een fraaie parketvloer in een woonkamer. Hoewel vaak zeer oud, worden dit soort vloeren soms hoog gewaardeerd en dat kán in positieve zin invloed hebben op de waarde van het gehele pand. Het kan ook met een andersoortige vloer, bijvoorbeeld gemaakt van muntstukken.

Goedkope vloer
Wel eens een vloer gezien van muntstukken? In de Verenigde Staten en in Engeland zijn er mensen die de vloer beleggen met de penny, respectievelijk met de waarde van een honderdste dollar of een honderdste pond en min of meer vergelijkbaar met 1 eurocent. Het kost een paar dagen, maar dan heb je voor een relatief zacht prijsje een exclusieve vloer. Op bovenstaand filmpje ligt een vloer van 27.000 penny en dat is pakweg 300 euro. Het arbeidsloon ligt hoger, maar zelf doen scheelt in de kosten. 

Munttegel
Raar, zo’n vloer van muntstukken? Bepaald niet, gezien het aantal filmpjes op YouTube. Je ziet op tegen het neerleggen van eindeloze rijen muntstukken? Maak een mal, leg hierin de muntstukken, plak ze vast, maak zo een tegel en een x aantal tegels betekent een complete vloer. Zin in een andere uitdaging? Beplak je trap of geef de salontafel een nieuw blad.

Legio mogelijkheden
Ook kleinere producten lenen zich voor een upgrade en wat kan nog meer worden beplakt met muntstukken? Schalen, vazen, schilderijlijsten, gitaren, daken van vogelhuisjes en zelfs complete auto’s. Uiteraard worden er ook armbanden, halskettingen en andere sieraden van de muntjes gemaakt.

Griekse euromunten
Het geplak met muntstukken gebeurt al jaren en met de onzekere afloop van de Brexit en een volstrekt onvoorspelbare president in de Verenigde Staten is het misschien handig om zo je geld, letterlijk, te beleggen. Ook voor de euro is de toekomst ongewis en wellicht zijn er binnen een paar jaar toch weer Griekse drachmen en Italiaanse lires in omloop. Zo wordt welllicht in de toekomst een vakantiehuisje met een vloer van Griekse eurocenten een goede investering. 
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten