Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Waarom mannen niet van stofzuigen houden

Mannen houden niet van stofzuigen. Vrouwen misschien ook niet, maar zij kletsen er graag over. Ze schrijven er zelfs over.  Mannen houden wel van grasmaaien. Dan kun je tenminste zien wat er gebeurt.

Bijgaande foto heb ik een tijdje geleden gepikt, ik dacht van de site van het blad vt wonen. Ik heb het niet gecheckt want ik krijg regelmatig een nieuwsbrief van vtwonen.nl en dat is meestal dermate interessant dat ik alleen naar de plaatjes en de koppen kijk en daarna meteen de nieuwsbrief wegklik. Dus wellicht heb ik de foto aan de Sanoma-dames te danken en hierbij: zeer bedankt ladies. Ik weet niet of zij humor hebben, maar ik kan er wel om lachen want het is een geweldige foto. De foto geeft namelijk goed aan wat mannen leuk vinden en wat niet.

Gretige schoonmakers
Stofzuigen bijvoorbeeld is meestal niet leuk. Je bent er druk mee, maar je ziet er vaak weinig van. Daarom moet je niet te vaak stofzuigen want hoe viezer de vloer, hoe meer eer je van je werk hebt. Dat was ook goed te zien op de tv-beelden toen eind mei NS-schoonmakers (allemaal mannen) na een paar weken staking de treinen te lijf gingen; met graagte werden de prullenmanden geleegd, de deuren gesopt en de tafeltjes afgenomen. Logisch die gretigheid, want je zag het resultaat. En dat is waar mannen voor gaan.

Man/vrouw verschillen
Er is veel onderzoek gedaan naar het verschil in gedrag tussen topmannen en topvrouwen en wat vaak naar voren komt is dat mannen ‘voor het resultaat gaan’ en dat vrouwen graag ‘het proces in de gaten houden’. Daarnaast gaan mannen vaak voor kwantiteit en vrouwen voor kwaliteit. Dat eerste zie je op de foto: de stofzuigende man spuit het stof met voldoening de tuin in waar hij met nog meer voldoening het gras maait. Het gras is namelijk gegroeid en het tapijt in de kamer niet. Bij gras maaien zie je direct resultaat, bij zuigen moet je maar hopen dat er een hoop zooi op de grond lag.

Grasmaaier
Bij de rechter foto zie je de pret om de stofzak op curieuze wijze te ‘legen’ in omgekeerde volgorde en op de linker foto zie je bijna vertedering om die grassprieten eens een kopje kleiner te maken. Over een paar dagen is het Vaderdag en ik denk dat een hoop vaders het best leuk zouden vinden om een grasmaaier te krijgen. Daar worden zij blij van.

Maximale lucht hygiëne
Ik heb toch maar even gecheckt waar die foto vandaan komt. De rechterfoto is inderdaad te vinden op de vtwonen site, maar oorspronkelijk zijn beide foto’s afkomstig van Miele. Zij moeten gezamenlijk visualiseren dat de stofzuiger ‘bacteriën, allergenen en schimmels opzuigt’ en ‘daardoor is de uitblaaslucht van de stofzuiger schoner dan de omgevingslucht’, zo luidt de tekst op de site van vt wonen. Op de site van Miele is men wat bescheidener over de stofzuiger en is er slechts sprake van ‘maximale luchthygiëne door HEPA-air-clean-filter’. De dames van vt wonen zijn nog enthousiaster over het nog schonere stofzuigerzusje S8 OptiClean. ‘De S8 Opticlean heeft naast het HEPA-filter een Allergotec-zuigmond met hygiënesensor. Deze zuigmond meet tijdens het stofzuigen de concentratie allergenen, zoals pollen of huisstofmijt, in de opgezogen lucht.’

Verbale schoonheid
Tegen zoveel verbale schoonheid ben ik niet opgewassen. Toch maar even gekeken hoe Miele er zelf over denkt. Helemaal niks, de stofzuiger is ‘verdwenen’ van de site en waarschijnlijk van de markt gehaald. Te goed? Teveel onzin verkocht door vt wonen die de fabrikant niet kon waarmaken? Dreigende claims van allergische mensen? Ik weet het niet. Ik weet wel dat mijn verhaal leuk verzonnen is bij een tweetal foto’s. En dat het verhaal van vt wonen uit de lucht is gegrepen. En dan maakt het niet uit of die lucht schoon of vies is.

Aribert Guiking
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten