Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Wanddecoratiespecialist MONDiART failliet

MONDiART, groothandel en leverancier van wanddecoratie, karpetten en kussens is op 7 december failliet verklaard. Mogelijk maakt het bedrijf een doorstart.

 

In september introduceerde MONDiART op de beurs ShowUP een gecombineerde collectie karpetten en kussens.

Onder meer de corona-maatregelen en de hoge energietarieven worden door MONDiART genoemd als oorzaak van het faillissement dat zelf is aangevraagd. Desondanks denkt directeur Cole Brekoo dat er een doorstart gemaakt kan worden. Vorige maand stond het bedrijf uit Eindhoven nog op de Meubelbeurs Brussel waar kussens in combinatie met karpetten werden gepresenteerd en bijzondere wanddecoratie gemaakt met speciale weeftechnieken.

Verbreding collectie
MONDiART, opgericht in 1976 en werd groot met onder meer (reproducties van) schilderijen, fotoposters en spiegels. Daar kwamen later andere vormen van wanddecoratie bij en de laatste jaren werd het assortiment verbreed met karpetten, kussens en speciale wanddecoratie waarbij traditionele weeftechnieken en digitale techniek met elkaar worden gecombineerd. Naast de ontwikkeling in eigen huis werkte MONDiART samen met stylistes en designers.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten