Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Warenhuis Next koopt 'lifestyle retailer' Joules

De Britse winkelketen Joules is verkocht aan warenhuisconcern Next. Joules verkoopt vooral kleding met daarnaast interieurtextiel en woonaccessoires. Een paar weken geleden kocht Next ook al de failliete woonwebshop Made.com.

 

Winkel van Joules in Oxford.

Het ging al langere tijd niet goed met Joules en nadat het niet lukte om investeerders te vinden is het bedrijf nu overgenomen door warenhuisconcern Next (74%) en oprichter Tom Joule (26%). De nieuwe eigenaren willen met zo'n 100 van de 124 winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland door. Joules verkoopt producten die zijn geïnspireerd zijn op de levensstijl van het Britse platteland. Dat is vooral kleding, maar ook homeware zoals gordijnen, kussens, bedtextiel en woonaccessoires behoren tot het assortiment. Naast de eigen winkels zijn producten van Joules ook via retailers en webshops verkrijgbaar, waaronder in Nederland.

Gedeeld aandeelhouderschap
De grootste nieuwe aandeelhouder is warenhuisconcern Next dat ruim 700 winkels heeft waarvan 500 in Engeland en Ierland. Het beursgenoteerde Next betaalt 34 miljoen pond (39,5 miljoen euro) voor de activa en 7 miljoen pond (8,1 miljoen euro) voor het hoofdkantoor van Joules. Hoewel 19 van de winkels per direct gesloten zijn gesloten zal het gros van het personeel aan kunnen blijven bij de Britse retailer.

 

Screenshot van Next website in de categorie 'wonen'.

Verbreding online activiteiten
Het is de tweede grote aankoop van Next in korte tijd. Een paar weken geleden nam de retailer de merkrechten, website en intellectuele eigendommen over van de failliet gegane webwinkel Made.com. 'Made.com is gestopt met handelen, maar komt volgend jaar terug als dochteronderneming van Next PLC', valt te lezen op de website van Next. Ook het net verworven Joules 'zal in de loop van de tijd migreren naar het Next Total Platform', zo wordt beloofd.

 

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten