Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Warmlopen voor de Salone del Mobile

Over een kleine twee weken begint in Milaan de Salone del Mobile is dé meubelbeurs van het jaar. Hierbij alvast een voorproefje.

De Salone del Mobile wordt algemeen gezien als dé plek waar je kunt zien wat voor trends in meubeldesign er (mogelijk) gaan komen. Soms zijn het prototypes waarvan het afwachten is of ze überhaupt op de markt zullen komen, vaak zijn het productierijpe modellen die later dit voorjaar in de winkel verschijnen. Minimalistisch design, puur klassiek, zware kitsch en over the top; het is allemaal aanwezig in Milaan, maar de meeste aandacht gaat uit naar de fabrikanten van modern design.

Modulair systeem
Een voorbeeld daarvan Arper. Deze Italiaanse fabrikant toont in Milaan onder meer Kiik, een modulaire serie meubelen die is bedoeld 'voor de ruimtes tussen entree en vertrek, tussen wachten en werken', zoals de fabrikant dat omschrijft. Het zijn dus meubelen voor projectmatige toepassing. Soms zie je een 'vertaling' daarvan in meubelen die geschikt zijn voor thuisgebruik. Wat in beide gevallen al langer wordt toegepast is het gebruik van modulaire systemen, vooral zichtbaar in zitmeubelcombinaties. Diik iis een ontwerp van de Japanner Ichiro Iwasaki.

Design District
De Salone del Mobile wordt gehouden van van 17 tot en net 22 april. Arper is te vinden in hal 16, standnummer is C29 D30. Niet in de gelegenheuid om Milaan te bezoeken? Het merk is ook te vinden op de beurs Design District die op 5,6 en 7 juni aanstaande wordt gehouden in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Arper wordt in Nederland vertegenwoordigd door Beltane.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten