Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Wat was het weer heet en hoe hebben we dat moeten overleven

Afgelopen dagen hebben wij kunnen ervaren dat er een groot verschil is tussen fijn zomerweer en bloedhitte. De media pakten breed uit met beelden van dorre akkers, uitgedroogde beken, bezorgde boswachters, bejaarden die ijsjes kregen en terrasgangers met een biertje in de hand en voeten in een kinderbadje.
Ik zag nog weinig klagende winkeliers, maar reken maar dat die nog gaan komen want met zulk warm weer worden winkelstraten gemeden als de pest en verleden jaar wezen de verkoopcijfers uit dat de zomer desastreus uitpakte voor de retail. Consumenten compenseerden dat niet met online aankopen en talloze webshops lieten aan het eind van het jaar weten dat ook zij vanwege die fraaie zomer een zwaar tegenvallend jaar hadden gedraaid.

Smulders Textiel laat weten dat het dit jaar anders is. Webshoppen tijdens hitte is HOT!, laat het bedrijf weten in een bericht op LinkedIn. We verzonden ook gisteren weer duizenden pakketten; veel koele zomerdekbedden en ander katoenen beddengoed. Nadere uitleg kan het bedrijf telefonisch niet geven, er wordt alleen gereageerd als je per mail wat stuurt. 'En wij geven daar antwoord op als we dat de moeite waard vinden', kreeg ik te horen.

Bij leverancier Beddinghouse nemen ze wel de telefoon op, maar kan een medewerkster niet vertellen of deze zomer leidt tot minder of andersoortige verkopen. Wel biedt het bedrijf een aantal 'zomerkwaliteiten' met onder meer linnen en wordt geprobeerd via social media in te spelen op de relatie tussen warmte en bedtextiel. Bij Essenza wordt iets soortgelijks gedaan. Auping komt niet veel verder dan wat (gebruikelijke) korting te geven onder het motto 'zwoele zomerweken' en Hästens adverteert met 'zwoel & toch koel.'

Omdat het 's nachts nauwelijks afkoelde was er afgelopen week veel aandacht voor hoe deze plaknachten door te komen. Agent Joost Jacobs is gespecialiseerd in bedden en bedtextiel en was al maanden geleden bezig op LinkedIn met promotie van kussens en lakens voor 'koel slapen', maar is momenteel noch telefonisch, noch per mail bereikbaar wegens vakantie.
Dan maar eens proberen bij de site koelbed.nl. Die levert naar eigen zeggen koele dekbedden, koele kussens, koel bedtextiel, koele matrassen, koele oplegmatrassen en koele boxsprings. Er is echter niemand telefonisch bereikbaar om te vertellen hoe de zaken nu lopen.

Gelukkig geven grote landelijke kranten veel informatie met tips over hoe je het best de warmte kunt bestrijden om lekker te kunnen slapen. Ook talloze sites doen daar aan mee en vaak wordt de ventilator gezien als remedie tegen de hitte, al dan niet in combinatie met een fles bevroren water ervoor geplaatst. Elle.nl heeft een variatie hierop en geeft als tip: Hang een zak bevroren doperwten voor je ventilator.

De site www.manners.nl, een flauwekulsite voor mannen die zich bezig houdt met health & style, ontraadt juist een ventilator ten stelligste. Dat onding blaast stof en pollen door je slaapkamer, je neus raakt er door verstopt, je spieren verkrampen en je wordt mogelijk wakker met een stijve....... nek. Dus weg met die ventilator en het artikel eindigt met: Weten wat je wel moet doen om de hitte te verslaan? Klik hier voor 10 verkoelende tips. Wie klikt komt op een andere mannensite met als eerste tip: Gebruik ventilatoren om de luchtcirculatie in huis te bevorderen.

Ai, blijkbaar is de schrijver van het eerste stuk zo bevangen door de hitte dat hij een totaal tegengesteld advies geeft.

De andere sexe heeft daar geen last van en blijft opmerkelijk nuchter. De site vrouw.nl geeft ook een aantal tips om de zomerhitte 's nachts te lijf te gaan. De eerste tip: We maken ons te druk als het om slapen gaat tijdens een warme nacht. In Nederland gaat de hitte altijd weer voorbij. Goed om je dat te bedenken.

Aribert Guiking


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten