Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Wat zijn de laminaattrends voor 2015?

Door geavanceerde druktechnieken wordt laminaat steeds ‘echter’ met een voelbare structuur. Houtdecoren worden wat ingetogener, eiken is nog steeds dominant en lange planken blijven populair. Dit zijn de trends volgens de EPLV, de vereniging van Europese laminaatfabrikanten.

Met het oog op de beurs Domotex in januari 2015 laat de EPLV (European Producers of Laminate Flooring) weten wat volgens haar de (komende) trends zijn op het gebied van laminaat vloeren. Hout is met afstand nog steeds het meest voorkomende dessin, maar de decoren worden wat ingetogener. Zo zijn scheuren en knoesten in het oppervlak minder sterk geprononceerd. Eiken blijft de absolute nummer 1, maar iep, es, spar, lariks, walnoot en grenen zijn bezig met een opmars. Wat betreft de kleuren neigen de houtdecoren naar wat lichtere natuurtinten in greige (grijs met een vleugje bruin en beige), lichtbeige, crème, warm lichtgrijs of een mat wit.

Grote planken
Grote planken zijn veelgevraagd en blijven dat. Deze keuze neemt toe en ook in de lange eenstrooks planken (soms meer dan 2 meter) zitten geen herhalingen in het decor. Ondanks de grootte zijn de planken eenvoudig te installeren door middel van een kliksysteem. Uitbreiding van het totale assortiment vindt onder meer plaats door het ontwikkelen van speciaal laminaat dat toepasbaar in vochtige ruimtes als keukens en badkamers. Ook zijn er uitvoeringen die geschikt zijn voor toepassing in entree- of werkruimtes. Relatief nieuw zijn stroken waarin houtdecors worden gecombineerd met steendecors.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten