Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webshop Home24 naar de beurs

De webwinkel Home24 gaat half juni naar de beurs. Daarmee wil het bedrijf 150  tot 200 miljoen euro ophalen. Dat zal worden gebruikt voor aflossingen en investeringen.

Niet alle aandelen van Home24 zullen op de beurs aangeboden worden. De broedplaats voor start-ups Rocket Internet behoudt 41% van de aandelen en de Zweedse investeerder Kinnevik 17%. Met de geplande beursgang wordt de waarde van Home24 geschat op 530 tot 650 miljoen euro.
Ondanks de beursgang en een jaarlijks stijgende omzet zit Home24 nog steeds in de rode cijfers. Binnen de komende anderhalf jaar wil het komen tot een break even point, zo laat de webwinkel weten.

Actief in Nederland
Home24 bestaat sinds 2009 en verkoopt meubelen, bedden en matrassen, badkamermeubelen, verlichting voor binnen en buiten, tuin- en kantoormeubelen, vloekleden, gordijnen, bed- en badtextiel en woonaccessoires. Naast aanbod van derden heeft Home24 ook eigen merken. Het is actief in zeven Europese landen, waaronder Nederland, en in Brazilië. In november 2015  werd concurrent Fashion for Home overgenomen dat als submerk onder de vlag van Home24 ressorteert.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten