Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webshop Home24 wil naar de beurs

De Duitse webshop Home24 is bezig met een beursgang die deze zomer moet gaan plaatsvinden. Daarmee wil het bedrijf geld ophalen om te kunnen groeien.

Home24 wil een beursnotering omdat het (beurs)klimaat nu gunstig is, zo stelt grootaandeelhouder Rocket Internet. Home24 levert meubelen, verlichting en woonaccessoires voor binnen en buiten. Hoeveel geld het bedrijf denkt te kunnen ophalen, is niet bekend maar voor de zomer wordt geprobeerd om zowel te blijven groeien als de verliezen te beperken. Want sinds de oprichting in  2009 (onder een andere naam) is er nog nooit winst gemaakt.

Eigen merken
De eerste negen maanden van 2017 bedroeg de omzet 195 miljoen euro en werd een verlies van 20 miljoen euro geleden. Vorig voorjaar werd de waarde van de webshop geschat op 440 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog 981 miljoen euro.
Home24 is van Duitse origine en is ook in Nederland actief. Daarnaast zijn er webshops in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië en België. Naast het aanbod van derden concentreert Home24 zich steeds meer op de verkoop van eigen merken. Eind 2015 werd concurrent Fashion for Home overgenomen dat zich (meer) richt op designmeubelen

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten