Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webshop Lil.nl verwisselt van eigenaar

Kees Eldering, oprichter van Hotels.nl, is de nieuwe eigenaar van woonwebshop Lil.nl. Deze ging in april failliet, werd overgenomen, maakte in afgeslankte vorm een doorstart en heeft nu een nieuwe eigenaar.

Woonwebshop Lil.nl ging in april failliet en werd in mei overgenomen door investeerder Diek Invest. Deze verkocht een deel van de voorraad, saneerde het assortiment, maakte een doorstart en ging op zoek naar nieuwe investeerders. Deze is nu gevonden: Kees Eldering, oprichter van Hotels.nl, is de nieuwe eigenaar van woonwebshop Lil.nl. Welke plannen de nieuwe voor de interieurwebshop heeft, is nog niet duidelijk.

Nekslag na tv optreden
Lil.nl ging in april failliet nadat daags tevoren het bedrijf tekst en uitleg kwam geven in het tv programma Tros Radar. Reden daarvan was de regen van klachten die het de webshop over zich heen kreeg zoals een slecht bereikbare klantenservice, het lang moeten wachten op aflevering van bestelde goederen, geen goede afhandeling van annuleringen, slechte terugbetalingen en het bewust geven van verkeerde informatie. Ook zou onterecht het logo van Thuiswinkelwaarborg op de sites staan. De tv uitzending deed de webshop geen goed en bleek het laatste zetje richting faillissement.

Designwonen.com
Het faillissement van Lil.nl betekende tegelijkertijd het einde van zusterbedrijf Designwonen.com dat ook  werd overgenomen door Diek Invest. Deze verkocht het in juli aan Experieur waarvan onder meer Roger van Praag Sigaar aandeelhouder is. Van Praag Sigaar heeft een groothandel in bed- en badtextiel en is onder meer eigenaar van VanPraags.com en Trendybed.nl.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten