Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webshop Monoqi insolvent

De Duitse webshop Monoqi is op 20 december insolvent verklaard. Het is de tweede keer dit jaar dat Monoqi dit overkomt. De webshop zegt zich te richten op designmeubelen en -accessoires.

Monoqi bestaat sinds 2012 en is een van de bekendere webshops in Duitsland die zich bezig houdt met de verkoop van designmeubelen en -accessoires. De laatste drie jaar werden de activiteiten uitgebreid naar diverse Europese landen en was er sprake van groei. In 2017 lag de omzet rond de 24 miljoen euro, maar was het bedrijf nog steeds verliesgevend. In februari dit jaar had de webshop ook te kampen met insolventie, maar werd het bedrijf gered door een nieuwe investering.

Herstructurering
Monoqi begon als zogenaamde shopping club wat betekent dat je je eerst moest aanmelden om te kunnen bestellen. Sinds augustus dit jaar werd die drempel opgeheven, kon iedereen direct bestellen en steeg de omzet. Ook waren er diverse directiewisselingen en werden 'herstuctureringsdoelen' vastgesteld. Nieuwe investeringen bleven echter en toegezegde investeringen werden slechts gedeeltelijk nagekomen. De webwinkel draait momenteel gewoon door en wordt er onderzocht wat de mogelijkheden voor de toekomst zijn.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten