Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webshop Flinders maakt winst

Webwinkel Flinders maakte de laatste twee jaar winst, zo laat ceo Geert-Jan Smits aan het platform Sprout weten. Het gaat om een winst ‘tussen 1% en 5%’.



Winst maken bij een webwinkel is bijzonder, zo blijkt uit het gesprek dat Sprout had met de mede-oprichteer van Flinders. In 2016 was de omzet van de webshop 11 miljoen euro, voor dit jaar wordt 16 miljoen verwacht en voor volgend jaar 25 miljoen euro. Flinders bestaat sinds 2010 en richt zich op het hogere segment, met voornamelijk designmeubelen en daarmee samenhangende interieurproducten. Deze week ontving het bedrijf 3 miljoen euro van investeerder RTL Ventures om verder te kunnen groeien.

Meer advies geven
Met het groeigeld wil de webshop onder meer personeel aannemen, adverteren op tv en een papieren blad gaan maken. Het blad krijgt een oplage van 80.000 exemplaren en wordt met bestellingen meegestuurd. Ook denkt Smits aan het meesturen bij het FD (Financieele Dagblad) omdat daar de doelgroep zit, zo meldt Sprout. Ook wil Flinders meer achtergrondinformatie en advies gaan geven, waarbij ook gedacht wordt aan het gebruik van augmented reality.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten