Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webshops retailers slecht bereikbaar

De webshop van bijna een derde van Nederlandse online retailers is slecht bereikbaar, zo blijkt uit onderzoek. Topscorer in negatieve zin is kwaliteitparket.nl. 

Met de drukke decembermaand voor de boeg onderzocht het bedrijf Uptrends de bereikbaarheid van Nederlandse online shops om te kijken of ze klaar zijn voor deze belangrijke periode. Uptrends onderzocht de bereikbaarheid van 1603, allen bij Thuiswinkel.org aangesloten, internetwinkels. Daaruit blijkt dat de internetwinkels van bijna 31% Nederlandse van de online retailers niet goed bereikbaar zijn.

Gevaar slechte bereikbaarheid
Uptrends beschouwt een bereikbaarheidsscore van 99,90% als een minimum vereiste voor webwinkels. ‘Als uw online shop niet bereikbaar is, dan zal uw (potentiële) klant zijn of haar aankopen op de webshop van uw concurrent doen hetgeen dus resulteert in verlies van omzet en de reputatie van uw bedrijf’, zegt Joost Weissenbach, verkoopdirecteur bij Uptrends. De bereikbaarheidsscore werd gemeten door gedurende een bepaalde periode iedere 5 minuten de voorpagina’s te controleren vanuit een wereldwijd netwerk van 100 controlestations.

Parketzaak scoort als slechtste
Bijna 70% van de gecontroleerde voorpagina’s, voldoet aan een bereikbaarheidsscore van 99,90%. Hiervan scoorde 20,3% een bereikbaarheidsscore van 100% wat een uitmuntende prestatie is. Onder meer De Bijenkorf, D-Reizen, Kleertjes.com, Shoeby Fashion en Zalando waren altijd bereikbaar. Met afstand de slechtst bereikbare webwinkel was de online shop van kwaliteitparket.nl in met een score van 79,45%. Gedurende de onderzoeksperiode was deze website 157,1 uur niet bereikbaar voor (potentiële) klanten.

Grote retailers scoren niet goed
Gekeken naar de bereikbaarheid van de drie webwinkels met de meeste omzet concludeert Uptrends dat deze ‘onvoldoende bereikbaar waren’. Zo scoorde Wehkamp.nl 99,8%; Bol.com 99,3% en Albert.nl 99,87%. Het zijn minieme verschillen, maar volgens Uptrends is een bereikbaarheidsscore van 99,90%  dus een minimum vereiste en gezien de grote aantallen (potentiële) bezoekers van drukke sites kan dat een rol gaan spelen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten