Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Website met informatie over houten vloeren

Met de site real-wood.nl wil een aantal leveranciers van houten vloeren de consument informeren over hun producten. Wellicht dat het label Real Wood ook een soort keurmerk gaat worden.De site geeft informatie over houten vloeren door middel van tekst en vooral veel fotomateriaal. Denk daarbij aan keuzes uit verschillende houtsoorten, afwerkingen en legpatronen. Ook is er informatie over onderhoud en het gebruik van vloerverwarming in combinatie met een houten vloer te vinden. De site wil uitstralen dat hout duurzaam, sfeervol en waardevol is. Met dat laatste wordt bedoeld dat een houten vloer waardevast is, leidt tot lagere energiekosten en 'makkelijk is aan te passen' door bijvoorbeeld te schuren en daarna een andere afwerking te geven.

Indirecte verwijzing naar retail
De site is een initiatief van een tiental Nederlandse groothandels, producenten en importeurs van houten vloeren die zich gezamenlijk presenteren onder de naam Parket Alliance. De site is puur informatief, verwijst niet naar de initiatiefnemers en ook niet naar hun klanten, veelal retailers. Wel stelt de site: 'Voor uitgebreid advies en de aankoop van een houten vloer ga je naar de parketspeciaalzaak bij jou in de buurt.' En ook: 'Hierbij geeft het label Real Wood de zekerheid dat je kiest voor een product van echt hout, geproduceerd met respect voor het milieu.'
 


'Herkenningspunt'
De vraag is nu of consumenten de site gaan vinden en 'begrijpen' wat ze na raadpleging daarvan (kunnen) gaan doen. Hiervoor is het communicatiebureau Kuypers van Kouteren ingehuurd en volgens eigenaar Ronald van Kouteren is 'de bekendheid van het label op een hoger niveau brengen' de volgende stap. Het label Real Wood zou volgens hem een soort keurmerk kunnen worden, maar moet vooral een 'herkenningspunt' voor consumenten als zij het 'in de retail' tegenkomen.

Herkomst label
Het label Real Wood bestaat al jaren en is afkomstig van de FEP (Fédération Européenne de l'Industrie du Parquet), een organisatie van Europese fabrikanten en leveranciers van parket. De website www.realwood.eu van deze Europese organisatie is niet geheel up to date, maar de puur Nederlandse versie realwood.nl is dat op nationaal niveau dus wel. Inclusief label.

Meer informatie: www.real-wood.nl

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten