Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webwarenhuis Fonq wil fysieke winkels openen

Online warenhuishuis Fonq wil een winkel openen, liefst in Amsterdam. In de winkel worden grootmeubilair, maar vooral accessoires verkocht. Waarschijnlijk komen er later nog meer winkels bij.


Showroom van Fonq in Utrecht.

Na een tijdelijke winkel eind vorig jaar in Amsterdam is Fonq nu op zoek naar een locatie voor vestiging van een permanente fysieke verkoopplek. ‘De winkel moet bijdragen aan het uitstralen van de marketingdoelstellingen. Klanten moeten het assortiment leren kennen, met name de breedte van ons assortiment. Met aanwezigheid in de winkelstraat denken we dat dat sneller zal gaan’, zegt ceo Joost Wels op de site Retailwatching.nl.

Vooral accessoires
In de winkel komt een klein deel met snellopende grote artikelen zoals stoelen en banken. De gewenste kleur, afmeting en uitvoering kan ter plekke worden omgezet in een online bestelling. Het grootste deel van het assortiment zal bestaan uit kleine spullen, accessoires en cadeautjes, die direct kunnen worden meegenomen. In de winkel zullen ook workshops worden gegeven.

Mogelijk meer winkels
Fonq, dat zich presenteert als ‘webwarenhuis voor wonen, koken & lifestyle’, heeft sinds 2015 een showroom in Utrecht op een industrieterrein, maar mag zich daar niet officieel als winkel presenteren. De daar opgedane ervaring en de pop up store eind vorig jaar in Amsterdam zullen gebruikt worden voor invulling van de te openen winkel die meteen het predicaat flagshipstore mee krijgt. Meer fysieke winkels zijn in de toekomst mogelijk waarbij Fonq denkt met vijf vestigingen het land te kunnen afdekken.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten