Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webwarenhuis Fonq wint Thuiswinkel Award

Webwarenhuis Fonq is tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Nationale Thuiswinkel Awards Publiekprijzen XL verkozen tot beste webshop in de categorie 'Wonen & Tuin'.

Met het winnen van de prijs liet Fonq de overige twee genomineerden, vtwonen.nl en Dekbed-discounter.nl, achter zich. Het is de tweede keer in vrij korte tijd dat Fonq in de prijzen valt. In september 2015 ontving de webwinkel de titel ‘beste warenhuis’ tijdens de ABN AMRO Webshop Awards. De webwinkel legt sterk de nadruk op het verbeteren van de service en gebruiksvriendelijkeheid. Zo is de klantenservice zeven dag per week bereikbaar en is er sprake van bezorging op zondag. Fonq ziet voor zichzelf een ‘emotional commerce-strategie’ waarin ‘inspireren’ een essentieel onderdeel is. Daartoe breidde de webshop vorig jaar de showroom in Utrecht uit waar mensen een aantal producten fysiek kan bekijken.

Mogelijke verkoop van Fonq
Fonq is onderdeel van RFS Holding, waartoe ook  de webwinkels Wehkamp.nl en Create2Fit.com behoren. Er gaan geruchten dat Fonq in de etalage wordt gezet ter verkoop. Deze geruchten worden ingegeven door gerommel in de top van Wehkamp. Volgens De Telegraaf zouden de CEO en de financiële topman van Wehkamp vorige week zijn ontslagen, maar volgens een woordvoerder van Wehkamp zullen beiden volgende maand opstappen wegens  'verschil van inzicht'  in de te voeren stategie.
RFS Holding werd vorig jaar overgenomen door de Britse investeerder Apax voor 450 miljoen euro. In 2014 daalde totale omzet van 501,5 naar 498 euro en ook het resultaat viel tegen. Vooral Wehkamp, dat alom wordt gezien als een bedrijf dat een succesvolle transitie maakte van traditioneel postorderbedrijf naar moderne webshop, lijkt veel concurrentie te ondervinden van buitenlandse grootmachten als Zalando, Alibaba en Amazon.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten