Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webwinkel Flinders verkocht aan Deens bedrijf

Online woonwinkel Flinders is verkocht aan het Deense Nine United Commerce. De fysieke winkel van Flinders gaat dicht en topman Gert-Jan Smits stapt op.
 


Het management en de externe (groot)aandeelhouders RTL en Peak Capital verkopen hun aandelen aan het Deense bedrijf Nine United Ecommerce, een conglomeraat van bedrijven met onder meer de uit Duitsland afkomstige webshops Ambiente Direct en Connox. Deze zijn vergelijkbaar met Flinders dat is gespecialiseerd in de verkoop van designmeubelen, verlichting en woonaccessoires. Door schaalgrootte en omdat Nine United Ecommerce eigen productiefaciliteiten heeft, denkt Flinders inkoopvoordeel te halen. Tevens wil het internationaal uitbreiden en opschalen naar Europees niveau. De webwinkelier blijft (voorlopig) opereren onder eigen naam.

Fysieke winkel gaat sluiten
De winkel van Flinders in Zaandam gaat dicht. Volgens Oscar Diele, die ceo Gert-Jan Smits opvolgt, is de winkel 'niet schaalbaar', zo laat hij weten in en interview op de site Emerce.nl. 'Buiten Amsterdam en Zaandam heeft niemand in Nederland en Belgiƫ daar iets aan. De winkel groeide dit jaar helemaal niet, maar online groeiden we vijftig procent', aldus Diele.
Volgens Diele kan Flinders, dat in 2010 als webwinkel startte, gebruik maken van de know how en de schaalgrootte die Ambient Direct en Connox bieden. Ook zit hij meer mogelijkheden voor uitbreiding van private labels. Zijn voorganger Gert-Jan Smits laat op LinkdIn weten' een innovatief en duurzaam initiatief binnen de meubelindustrie te starten'.

Meubeltak moederbedrijf
Het Deense Nine United Commerce bestaat uit een groot aantal bedrijven in zeer verschillende branches. Daartoe behoort ook een 'interieurtak' met naast de bovengenoemde webshops Ambient Direct en Connox het designmerk &Tradition (meubels, verlichting en woonaccessoires), Frandsen (idem), Stellarworks (idem) en Verpan. Dit laatste bedrijf is genoemd naar de Deense ontwerper Verner Panton en is licentiehouder van zijn ontwerpen. Ook het assortimnent van Verpan bestaat uit (hoofdzakelijk) verlichting en meubelen. Alle merken zitten, net als de webwinkels, in het hogere segment.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten