Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webwinkel Flinders verkoopt ook in China

Webwinkelier Flinders start online verkoop via een ‘eigen’ webshop in China. Het gaat dan met name om Europese designmeubelen waar Chinezen ‘dol op zijn’, meent Flinders-directeur Geert-Jan Smits.

Flinders verkoopt zijn producten in China via een ‘eigen’ webshop die loopt via Tmall Global, een e-commerceplatform internetgigant Alibaba. Dat platform geeft toegang tot meer dan driehonderd miljoen online kopers en Flinders denkt daar een graantje van te kunnen meepikken. Flinders heeft een assortiment dat grotendeels het hogere segment vertegenwoordigt en daar is vraag naar, weet Geert-Jan Smits, directeur van Flinders. ‘Chinezen staan daar steeds meer voor open en er is voor ons nog een wereld te winnen.’ Hoewel China bekend staat om de vele namaakproducten hoopt Flinders door rechtstreekse verzending vertrouwen te wekken. Op de site staan daarom ook foto’s van het magazijn van waaruit wordt beleverd.

Nijntje
Flinders verkoopt onder meer de merken Artemide, Kartell, Flos, Foscarini, Vitra, Hay en Ferm. Ook dekbedovertrekken van het Nederlandse merk Snurk en bijvoorbeeld een lamp van Miffy (de internationale naam voor Nijntje) zitten in het assortiment voor de Chinese webshop.  Hoewel het verzenden naar China relatief goedkoop is (veel containers gaan leeg terug) moet je een aantal zaken goed regelen om op de Chinese markt succesvol te kunnen zijn, vertelt Smits.  De site moet je vertalen, je moet zorgen voor een lokale marketing en de klantenservice moet ook in China zitten. Dat moet je niet onderschatten.’ Hiervoor werkt Flinders samen met het ‘lokale’ bedrijf Playhead China.

Le Clochard en Le Trottoir verwijzen naar een tweetal dekbedovertrekken van het merk Snurk. Een deel van de opbrengst van de overtrekken gaat naar de Stichting Zwerfjongeren Nederland. 

Webshop met veel info 
Flinders is gevestigd in Zaandam en belevert van daaruit zowel de eigen webshop als die in China. Naast producten geeft de webshop ook achtergrondinformatie over producten, is er ruimte voor advies en tips, wordt jong talent gesignaleerd en ie er regelmatig nieuws over trends. De navigatie is op basis van ruimtes (woonkamer, slaapkamer, hal etc.) in plaats van productcategorieën.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten