Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webwinkel FonQ overgenomen door investeringsmaatschappij AJS

RFS Holding verkoopt webwinkel FonQ aan AJS, een investeringsmaatschappij van Ad Scheepbouwer. Daarmee komt webwinkel in handen in handen van de voormalig grootaandeelhouder en commissaris van RFS.

Scheephouwer is niet onbekend met FonQ. Hij was tot medio 2015 grootaandeelhouder en commissaris bij RFS Holding. FonQ, dat zichzelf presenteert zichzelf als ‘webwarenhuis voor wonen, koken en lifestyle’, is de laatste jaren meerdere malen van eigenaar veranderd. In 2011 nam RFS een 60% belang in de webwinkel en in 2013 werd dat belang verder vergroot. RFS was toen ook eigenaar van Wehkamp en Lacent, een bedrijf dat krediet verleent voor kopen bij webwinkels. Ook nu is RFS nog steeds eigenaar hiervan, maar RFS als geheel werd medio 2015 gekocht door de Britse investeringmaatschappij Apax.

Uitbouwen
Apax staat bekend als agressieve investeerder die hard kan ingrijpen. Begin dit jaar rolden er koppen bij Wehkamp en in maart werd FonQ in de etalage gezet. Scheephouwer ziet als nieuwe eigenaar kansen om de webwinkel verder uit te bouwen. 'De e-commerce markt is nog niet volwassen, dus er is ruimte om hier verder positie in te nemen en te groeien.'

Wel groei, geen winst
FonQ levert in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk en heeft een omzet van zo'n 80 miljoen euro. Deze groeit al jaren achtereen, maar in mei dit jaar bleek dat het nog steeds verlies draaide. Begin deze maand opende FonQ een pop up winkel in Amsterdam om te snuffelen aan de fysieke retail.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten