Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webwinkel Home Discounter failliet

Woonwebwinkel Home Discounter is afgelopen week failliet verklaard. Het faillissement is volgens Home Discounter veroorzaakt door problemen in de toeleveringsketen en een terugloop van de omzet.

 

 

Webshop HomeDiscounter.nl ls op 23 augustus door de Rechtbank Rotterdam op eigen aangifte failliet verklaard. Het bedrijf was sinds 2018 met meubels actief in het laag- tot middensegment. Op 2 april werd in Ridderkerk een fysieke winkel geopend met de belofte dat er nog meer zouden volgen. Volgens een mededeling op de website is het faillissement 'het gevolg van een combinatie van problemen in de toelevering van producten en een flinke terugloop in de omzet als gevolg van marktomstandigheden in het laag- tot middensegment.' Als curator is aangesteld mr. S.A.H.J. Warringa van Ten Holter Noordam Advocaten.

Klanten gedupeerd
Zowel de fysieke winkel als de webshop zijn gesloten. Bestelde producten worden niet meer uitgeleverd, klachten worden niet meer in behandeling genomen en er vinden geen terugbetalingen plaats in verband met retouren, annuleringen en borg.
Leveranciers met openstaande vorderingen kunnen deze bij de curator indienen en daarbij eventueel aangeven dat zij aanspraak maken op een eigendomsvoorbehoud. Het indienen van een vordering kan via de website van het kantoor van de curator https://tenholternoordam.nl/faillissement-home-discounter

Garantieregeling CBW-erkend
HomeDiscounter is erkend CBW-lid en klanten kunnen een beroep doen op de aanbetalingsgarantie van het CBW. Dit geldt niet voor aanbetalingen die zijn gedaan bij aankopen via de webwinkel. Klanten kunnen de website van CBW raadplegen voor nadere informatie https://www.cbw-erkend.nl/de-woonwinkel-is-failliet


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten