Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Webwinkel Home24 wordt marktplaats

De Duitse woonwebwinkel Home24 is in eigen land omgebouwd tot marktplaats waardoor er 100.000 producten zijn bijgekomen. Tegen het einde van dit jaar wordt de marktplaats ook actief in Nederland.

 


Op de (Duitse) site zijn inmiddels 100.000 extra producten te vinden van meer dan 100 leveranciers. Tot nu toe bestond het assortiment van de online retailer Home24 uit eigen merkproducten en een selectie van derden waarbij het gehele proces van bestelling tot en met bezorging door Home24 wordt afgehandeld. Nu de site wordt omgevormd tot marktplaats gelden er voor externe partijen andere regels. Zij moeten zelf de logistiek, klantenservice en facturering zelfstandig op zich nemen. Dit betekent dat Home24 in korte tijd haar assortiment aanzienlijk kan uitbreiden zonder zelf extra voorraden aan te hoeven leggen.

Geen eigen logistiek of voorraden
Hoewel de nieuwe deelnemers dus zelf een en ander moeten regelen denkt Marc Appelhoff, ceo van Home24, dat klanten er weinig van zullen merken. 'We hechten veel belang aan betrouwbaarheid, kwaliteit en expertise van de marktplaatsdeelnemers. Home24 blijft haar klanten de service bieden die ze gewend zijn.’
Home24 had zo''n 150.000 producten in het assortiment en daar zijn er nu pakweg 100.000 bijgekomen. Vooralsnog geldt dat alleen voor de thuismarkt Duitsland, tegen het einde van het jaar wordt dat ook uitgebreid naar andere Europese landen waaronder Nederland.

Historie Home24
Home24 noemt zichzelf een 'leidend e-commerce platform in de home & living markt' en is actief in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, België en Italië. In Brazilië opereert het onder de naam Mobly. Home24 werd in 2012 opgericht en is sinds juni 2014 een beursgenoteerd bedrijf. Afgelopen april werd Butlers overgenomen, een Duitse winkelketen die woonaccessoires, interieur- en huishoudtextiel, meubels, keukenspullen en cadeautjes verkoopt. Daarnaast heeft Home24 ook dertien eigen winkels. Afgelopen jaar bedroeg de omzet ruim 615 miljoen euro, een stijging van 27% ten opzichte van 2020. Voor dit jaar wordt gerekend op een omzetstijging van 2 tot 17%.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten