Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Wederom dreigt faillissement voor fabrikant Gepade

De Duitse meubelfabrikant Gepade staat op de rand van faillissement. In augustus werd het bedrijf verkocht aan het Bosnische bedrijf Prevent Interior, maar volgens de vorige eigenaar, investeringsmaatschappij Solvesta, is de financiering van de overname niet rondgekomen waardoor deze nu het faillissement aanvraagt.

Officieel is Gepade insolvent verklaard, het voorportaal van een faillissement. De aanvraag hiertoe komt krap een maand nadat de meubelfabrikant een succesvolle Hausmesse afsloot en twee maanden nadat de fabrikant door investeerder Solvesta was verkocht aan het Bosnische bedrijf Prevent Interior. Deze laatste komt volgens Solvesta haar afspraken niet na en is onder meer de overeengekomen financiële bijdrage van Prevent Interior aan Gepade niet gedaan en is er geen huur betaald. Ook zouden contracten door Solvesta ingehuurde consultants zonder reden zijn opgezegd en leidinggevenden onterecht zijn ontslagen.

Bedrijf draait door
Door de ontstane situatie ziet Solvesta zich als rechtmatig eigenaar van Gepade en
steekt het geld in het bedrijf waarmee de curator de onderneming draaiende kan houden en de fabrikant commissie-orders kan blijven uitleveren. Ook garandeert Solvesta de loonbetalingen tot eind november.
Solvesta, gespecialiseerd in het op de rit krijgen van bedrijven na een faillissement, nam Gepade in augustus 2013 over nadat het uit 1887 stammende familiebedrijf failliet was gegaan. Hierna leek de meubelfabrikant weer op de goede weg en leek de overname door Prevent een goede stap naar de toekomst. Temeer omdat de Prevent Group, het moederbedrijf van Prevent Interior, in mei van dit jaar de Duitse meubelfabrikant Machalke kocht en daarmee aangaf meer te willen gaan doen in de meubelindustrie.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten