Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Weelderige plantengroei overwoekert beursvloer

Wie afgelopen tijd beurzen bezocht weet dat het voorjaar in de lucht hangt. Dieren en vooral planten  zijn overal aanwezig op gordijnstoffen, dekbedovertrekken, kussens en vooral op behang.

Al jaren zijn planten en dieren een dankbaar onderwerp voor met name behang- en stofdessins, maar afgaande op wat diverse beurzen de afgelopen weken lieten zien barst het dit jaar helemaal los. Vooral de tropische flora en fauna is een belangrijke inspiratiebron. Weelderig groen vult complete wanden. Palmbomen, varens, slingerplanten en ander tropisch groen worden samengevoegd tot een wonderlijke biotoop die in werkelijkheid nooit zal voorkomen. Met digitale fotografie en digitaal printen is dat echter geen probleem. Zie foto hierboven, genomen op de beurs Heimtextil.

Kleur en zwart/wit
Bij moderne ontwerpers – want ieder dessin begint met een ontwerp – komen kleuren voor die in de natuur niet of nauwelijks bestaan zoals fluorescerend oranje of groen. Soms wordt het afgewisseld met zwart/wit motieven om het contrast te versterken. Zie foto hierboven, ook van Heimtextil.

Klassieke motieven
Hoewel de overdadige plantengroei een trend is voor het moderne interieur zie je het ook terugkomen in klassieke interieurs. Zo toont interior design agent aTsceau momenteel op Intirio een klassiek interieur met op de achtergrond 'tropisch behang'. Wie goed kijkt, ziet dat het niet een tropisch tafereel is wat is gepikt uit de hedendaagse trend, maar dat hiervoor oude tekeningen zijn gebruikt. Zie foto hierboven.

Flamingo
Op de meubelbeurs IMM liet Cappellini een eigen variant zien van het het overdadig gebruik van dieren en planten. De roze flamingo is overigens al op zijn retour en de sluipende tijger is ook niet echt bijzonder. Maar door de kleuren en de combinatie met de meubelen geeft de fabrikant zo zijn eigen invulling aan het 'natuurgeweld'.

Echte vogels
Op Intirio, nog tot en met morgen in Gent, laat exposant Lutece een andere combinatie zien. Het behang heeft een overloop van kleur naar zwart/wit en het geheel wordt gecompleteerd met twee neppe 'echte' vogels, censtureerd uit een bouwpakket.
Het mag dan warm zijn voor de tijd van het jaar en je hoort de vogels fluiten of het lente is, maar op de beurzen was de (tropische) zomer als volop aanwezig.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten