Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Weer licht voor de makelaar?

Het barst in Nederland van de te koop staande huizen. De daarbij behorende makelaarsborden zijn echter alleen overdag goed zichtbaar. Met speciale verlichting kan dat ook ’s avonds en ’s nachts.

V-Board Lighting from Frank Tiggelman on Vimeo.

Er staan zo’n 260.000 huizen te koop en die worden vrijwel allemaal aangeprezen met borden van een makelaar. De v-vormige makelaarsborden die op de ramen worden geplakt, zijn echter ’s avonds moeilijk leesbaar. Met een speciale verlichting is dit verleden tijd. Een aan de binnenzijde aangebrachte verlichting zorgt er voor dat 24/7 het huis in kijker staat.

V-vormig bord
De verlichting bestaat uit een kunststof plaat ter grootte van een A-4 tje die in de lengterichting een v-vouw heeft, dus net zoals die plakborden. Op de plaat zitten een viertal ledjes en een tweetal zuignappen. Hiermee plak je de plaat aan de binnenkant van het raam waardoor het licht van binnen naar buiten schijnt. Vrijwel alle makelaarsborden zijn namelijk van een kunststof die licht doorlaat. Door het stralende effect naar buiten toe is het bord ook in het donker goed zicht- en leesbaar. 

Ledverlichting
Bedenker, producent en distributeur van de verlichting is Ben Lammers. Volgens hem is de v-board lighting, zoals hij zijn uitvinding noemt, een gat in de markt. ‘Binnenkort is het snel donker en hiermee val je op.’ Hij ontwikkelde de verlichting in eigen beheer en dat kostte enige tijd. Vooral het zoeken naar de juiste lichtbron was lastig. ‘Soms gaf het teveel licht en zag je de tekst niet meer. Concentratie van licht had ook nadelen. Met een geconcentreerde lichtbundel zie je aan de buitenkant witte stippen. We hebben nu ledjes die breed stralen.’ 

Kosten
Potentiële afnemers zijn consumenten en makelaars. De verlichting kost € 48 voor twee maanden plus € 50 borg. Wie de verlichting na twee maanden retourneert krijgt de borg terug. Verlenging kan per maand voor € 24. Je kunt de v-board lighting ook kopen voor € 186 en volgens Lammers is dat vooral aantrekkelijk voor makelaars want die kunnen de verlichting vrijwel permanent verhuren. ‘Daarmee onderscheid je je van anderen en val je op.’ Ook voor particulieren is volgens koop een aardige optie. ‘Reken maar uit wat een maand hypotheeklasten kost en je nu met die verlichting wellicht je huis sneller verkoopt.’

Meer informatie: www.v-board-lighting.com/

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten