Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Wehkamp wil meer woonartikelen gaan verkopen

Wehkamp wil meer woonproducten gaan verkopen en minder gaan leunen op fashion. Het afgelopen gebroken boekjaar zag het online warenhuis de omzet met tien procent afnemen naar 661 miljoen euro.


Volgens Wehkamp was de warme nazomer en droge herfst in 2018 oorzaak van de tegenvallende omzet in dat jaar. Ook Lacent, de financiƫle dienstverlener die deel uitmaalt van de holding waaronder Wehkamp valt, had een moeilijk jaar door verscherpte regelgeving.

Uitbreiding woonproducten
Ceo Graham Harris constateert dat gezien de financiƫle resultaten Wehkamp te zwaar leunt op fashion en de daarbij behorende hoge kosten. Het bedrijf wil daarom het risico meer gaan spreiden en het assortiment woonproducten uitbreiden om zo 'de meest inspirerende online shop voor living en fashion in Nederland te worden.'

Samenwerkingen BCC en Hema
Wehkamp wil ook meer gaan samenwerken met andere bedrijven. Eind vorig jaar sloot het Zwolse bedrijf een samenwerking met electronicaketen BCC en afgelopen mei met de Hema. Een aantal producten van deze twee ketens zijn daardoor direct verkrijgbaar via Wehkamp en dat assortiment zal verder worden uitgebreid.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten