Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Wehkamp zoekt vloggers

Online warenhuis Wehkamp is op zoek naar vloggers die bezoekers van de site moet inspireren. De vloggers worden geselecteerd via zes rondes van een online ‘reality-serie’ die te zien zijn in het online magazine van Wehkamp en het eigen YouTube kanaal.

De selectie gaat volgens een afvalrace en de winnaar van het programma krijgt een contract aangeboden bij Wehkamp en zal wekelijks als stijlexpert de kijker/bezoeker voorzien van ‘inspirerende vlogs’. De vlogger (een blogger die videofilmpjes maakt) is volgens Wehkamp de tv-personality van de toekomst, net zoals nu bloggers soms duizenden volgers hebben en invloedrijk zijn. Wehkamp gaat mee in deze gedachtegang en start daarom de reality-serie ‘Wehkamp’s Next Style Vlogger’.

Kijkers bepalen winnaar
Er komen zes afleveringen waaruit per inzending vier kandidaten worden geselecteerd. Zij krijgen opdrachten die zij moeten uitvoeren en kijkers bepalen wie er doorgaat of afvalt. Degene die aan het eind van het programma de populairste vlogger is met zijn of haar style-vlogs wint het programma en kan aan de slag bij Wehkamp. Kandidaten kunnen zich aanmelden via de site en op 1 oktober is de eerste aflevering te zien. Op 9 november is de finale en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer beeld en beleving
De ‘reality-serie’ die een vlogger moet opleveren past in de strategie van Wehkamp om meer veel meer te zijn dan een platte webshop. Begin dit jaar lanceerde Wehkamp een redactioneel platform dat content integreert in het online winkelproces. Dit speelt volgens de webretailer in  klantbehoeftes. Meer foto’s en video’s, meer tips, oplossingen en informatie over trends zijn het gevolg. Ook het veel kleinere zusterbedrijf Fonq (dat zich richt op design interieurproducten) is bezig om meer ‘beleving’ te brengen. Naast de webshop werd daartoe onlangs een 'inspiratie-showroom' in Utrecht geopend.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten