Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Wet loonbetaling door betaling bij ziekte wordt aangepast

Werkgevers in het kleinbedrijf kunnen 1.150 euro korting krijgen om zich te verzekeren tegen verplichtingen die zij hebben tegenover zieke werknemers. Dat heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid afgesproken met de werkgeversorganisaties.

Vooral voor kleine bedrijven is de wettelijke verplichting om maximaal 2 jaar loon te moeten doorbetalen bij ziekte van een werknemer een blok aan het been. Door aanpassing van afspraken in het regeerakkoord is daar nu enige verlichting in gekomen. Kleine werkgevers (tot 50 personeelsleden) kunnen een korting krijgen van 1.150 euro op de sociale premies die zij moeten betalen. Deze bonus kan gebruikt worden om zich te verzekeren tegen de verplichtingen die de werkgevers hebben tegenover zieke werknemers. Tegelijkertijd gaan verzekeraars een hoop rompslomp van de ondernemers overnemen zoals de verplichte re-integratie van zieke werknemers.

INretail is blij
Brancheorganisatie INretail, waarvan de leden voor het overgrote deel behoren tot het kleinbedrijf, is blij met de nieuwe regeling. 'De huidige wet heeft vanaf de eerste dag niet gefunctioneerd. Het is goed dat belangrijke verbeteringen worden doorgevoerd. Jarenlang hebben we voorbeelden aangedragen om te bewijzen dat de wet niet werkte. Geweldig dat er in 2020 een verzekeringsmogelijkheid komt waardoor je gedekt bent en verplichtingen kunt uitbesteden', zegt Jan Meerman, directeur van INretail.

Gekmakende regels
Meerman ziet de aanpassing van de wet als een belangrijke verbetering. 'Het is een volgende stap naar meer balans in de rechten en plichten van werkgevers bij situaties waarbij medewerkers langdurig uitvallen. Het is geweldig dat werkgevers nu veel gekmakende regels en verplichtingen kunnen uitbesteden zonder dat wordt getornd aan de rechten van medewerkers.'


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten