Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Wiemann koopt Loddenkemper en Femira

Wiemann, producent van slaapkamermeubelen, neemt Loddenkemper en Femira over van de Hüls Gruppe. Deze laatste concentreert zich verder op het topmerk Hülsta.

Wiemann wil zich met de overname van Loddenkemper en Femira er 1 oktober sterker profileren als totaalaanbieder voor producten voor de slaapkamer, ofwel als Vollsortimenter im Bereich Schlafzimmer zoals dat in het Duits heet. Wiemann doet dat al met een eigen programma en met de overname van Loddenkemper (kasten voor slaapkamers) en Femira (boxsprings, matrassen en lattenbodems) verstevigt het bedrijf daarmee haar positie als totaalaanbieder voor de inrichting van slaapkamers.

Bredere basis 
Met de koop krijgt Wiemann een voet tussen de deur binnen het segment meubelen omdat Loddenkemper ook kasten voor woonkamers produceeert. Tegelijkertijd krijgt het merk Wiemann een zetje naar 'boven' omdat Loddenkemper en Femira wat hoger gepositioneerd zijn in het middensegment en Wiemann meer richting de massamarkt gaat.

Hüls Gruppe steeds kleiner
Zowel Loddenkemper als Femira zitten al een tijdje in een 'proces van herstructurering' en dat wordt met de overname voortgezet, zo laat de (nog) huidige eigenaar Hüls AG & Co. KG weten. De Hüls Unternehmensgruppe is in eigendom van de familie Hüls die jarenlang een dikke vinger in de Duitse meubelpap had, maar zich de laatste jaren aan het terugtrekken is. In maart 2016 werd meubelfabriek Arte M gesloten, in oktober 2016 werden Ruf Betten en Parador verkocht en in maart dit jaar werd Rolf Benz overgenomen door het Chinese Kuka. Hüls gaat zich nu nog sterker concentreren op het A-merk Hülsta.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten