Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Winkelier Van der Deen Wonen failliet

Van der Deen Wonen uit Hengelo is failliet verklaard. In 2014 werd de winkel overgenomen door de toen 27-jarige Floris Venneman die als serie-ondernemer veel publiciteit trok. Vooral meer aandacht voor online marketing moest het bedrijf een boost geven, maar het liep anders.

In juni 2014 nam Venneman de zaak over van de broers Renk en Richard van der Deen. Opmerkelijk omdat Venneman geen retailervaring had en alleen via wat advieswerk bekend was met de woonbranche. De jonge ondernemer zag echter kansen voor het in 1953 gestarte familiebedrijf en wilde met name de online activiteiten uitbreiden. Zo werd via social media frequent gecommuniceerd dat mensen voor persoonlijk #interieuradvies en #wooninspiratie bij Van der Deen moesten zijn. Van der Ven was onder meer actief op Twitter en Pinterest en het laatste bericht op Facebook dateert van 23 januari toen de meubelbeurs IMM in Keulen werd bezocht.

Advieswerk
Ondanks, of juist wellicht mede dankzij, zijn jonge leeftijd trok Venneman veel publiciteit omdat hij voor de overname van Van der Deen naam had opgebouwd als jonge, creatieve en doortastende ondernemer. Hij trad regelmatig op als spreker en richtte zich met name op advieswerk aan mkb-ers. Via zijn website profileert hij zich ook als zodanig, maar niet alle activiteiten verlopen succesvol, zoals onder meer bij Van der Deen. Volgens zijn site is hij nog wel actief met Mia Domo, een woonblog dat interieuradvies geeft, telefonisch via Skype of aan huis. Dat laatste gebeurt in samenwerking met een aantal stylistes.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten