Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Winkeliers toch in aanmerking voor TOGS-regeling

Winkeliers werkzaam in de non-food-sector zoals retailers in de woonbranche kunnen toch in aanmerking komen voor de TOGS-regeling, zo heeft de overheid besloten. Met deze regeling kunnen ondernemers aanspraak maken op een tegemoetkoming van 4.000 euro.

Afgelopen vrijdag publiceerde de overheid een lijst van bedrijven die in aanmerking konden komen voor een uitkering als onderdeel van de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren), een van de maatregelen om ondernemers te steunen die getroffen zijn door de coronacrisis. Die lijst bevatte een aantal specifieke branches, maar ondernemers in de non-food retail waren daarvan uitgesloten. Zaterdagavond is besloten om winkeliers in deze sector alsnog aan deze lijst toe te voegen.

Aanvraag vanaf 30 maart
Het betekent dat winkeliers in de woonbranche een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro kunnen krijgen om hun vaste lasten te kunnen betalen. De aanvraag hiervoor kan vanaf maandag 30 maart worden gedaan.

INretail blij
Brancheorganisatie INretail, waarbij een groot aantal woonwinkeliers is aangesloten, toont zich tevreden over de verruiming van de TOGS-regeling. Eerder liet zij weten 'verbijsterd' te zijn doordat slechts een beperkte groep ondernemers in aanmerking kon komen voor de financiĆ«le ondersteuning. Vooral voor INretailleden die werkzaam zijn in de mode- en schoenenbranche maakte INretail zich zorgen omdat daar de omzetdalingen enorm zijn en de winkeliers nu nauwelijks in staat zijn hun seizoensgevoelige producten te verkopen.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten