Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Winkelketen Homestock maakt geen doorstart

De vorige maand failliet verklaarde keten Homestock krijgt geen doorstart Consumenten krijgen hun bestelde artikelen niet geleverd en de verkoop in de winkels gaat niet door. Alle activa worden via een binnenkort te houden veiling aangeboden.
 

De winkel van Homestock in Eindhoven.


Homestock, bestaande uit zes winkels en een webshop, werd eind juni failliet verklaard en krijgt geen doorstart, zo laat curator Rocco Mulder weten. Een doorstart leek in eerste instantie mogelijk en dertig partijen toonden interesse voor een doorstart. 'Uiteindelijk hebben echter slechts vijf gegadigden een bod uitgebracht en bleek maar één van hen bereid om één winkel van Homestock te willen voortzetten', zegt de curator. Dat bod is niet aanvaard.

Veiling activa 
In een uitgebreide verklaring op de website van Homestock legt de curator uit wat de consequenties zijn van het faillissement. Consumenten krijgen hun bestelde artikelen niet geleverd en kunnen ook geen aanspraak maken op teruggave van hun aanbetalingen. Volgens de curator kost het te veel tijd en is het te lastig om de ongeveer achthonderd lopende orders te beoordelen. De eerder aangekondigde verkoop in de winkels gaat niet door vanwege personeelsgebrek. Alle activa zullen in de periode van 8 augustus tot 20 september 2022 in delen worden geveild door veilingbureau BVA Auctions.

CBW garantieregeling
Homestock was deelnemer van Stichting Garantieregelingen CBW waardoor consumenten die een aanbetaling hebben gedaan een vervangende koopovereenkomst kunnen sluiten met een andere retailer die bij de garantieregeling is aangesloten. De winkelier die met de consument zo'n vervangende koopovereenkomst sluit brengt dan de aanbetaling in mindering op het bedrag dat de consument aan hem verschuldigd is. De aanbetalingsregeling is gemaximeerd tot 25% van de koopsom die aan Homestock verschuldigd was en geldt niet voor bestellingen die zijn geplaatst via de webshop.

Gedupeerde leveranciers
Naast de gedupeerde consumenten zijn ook leveranciers het haasje. Zij mogen geen goederen ophalen, ook niet als deze niet betaald zijn. Openstaande vorderingen kunnen zij bij de curator indienen en daarbij eventueel aangeven dat zij aanspraak maken op een eigendomsvoorbehoud.

Meer informatie: www.homestock.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten