Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Winnaars wedstrijd Pastoe-kast voor de toekomst

Meubelfabrikant Pastoe en de Volkskrant vroegen jonge ontwerpers antwoord te geven op de vraag: Wat is de kast van de toekomst? Een jury selecteerde vijf ontwerpen waarvan de winnaars nu een prototype gaan ontwikkelen.

Tijdens de Dutch Design Week in oktober lanceerden de Volkskrant en Pastoe de jaarlijkse Volkskrant Design Contest, dit keer met als centrale vraag de ‘kast van de toekomst te ontwerpen. Inmiddels zijn de winnaars bekend en zij gaan onder leiding van Pastoe een prototype maken dat vanaf 12 februari online wordt tentoongesteld. Vanaf dan kan een maand worden gestemd en wordt er door de jury en het publiek een winnaar gekozen. De jurywinnaar mag zijn ontwerp op de Salone del Mobile vertonen. Hierbij een impressie van de winnaars.

De winnaars
Mike Vincent noemt zijn ontwerp In de kast. De kast wordt een app die altijd toegankelijk is en je altijd bij je kunt hebben. Je archief zit niet in een ‘onpersoonlijke Dropbox’, maar in een mooi vormgegeven kast.

De Belgische Chanel Kapitanj ontwierp Humus, ‘als een baken aan de muur’. De kast is hierbij teruggebracht tot een minimalistisch en praktisch instrument. In de lade zitten uitsparingen waarin een usb-stick kan worden gestoken, voor digitale ‘boeken’ en documenten.

Liesbeth Rabbinge bedacht Levende kast. Ze wil de kast voorzien van verschillende materialen die reageren op veranderingen in gebruik en omgeving. De organische veranderingen kunnen een bepaalde stemming verbeelden.

Het Multicloset is een ontwerp van Stefan Theunissen. Het is een open kast die in allerlei vormen kan worden uitgewerkt, hoog of breed. Ideaal voor mobiele mensen die in een steeds andere (woon)ruimte vertoeven.

Robert Bronwasser maakte een ontwerp dat er bepaald niet uitziet als een kast. De kast van de toekomst is volgens hem een plank. Wat je op een kast zet, is volgens hem net zo belangrijk als wat er in gaat. Een modulair concept dat individuele samenstelling mogelijk maakt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten