Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Winstgroei Euretco in 2014

Retailserviceorganisatie Euretco boekte vorig jaar een nettowinst geboekt van 2,78 miljoen euro, een ruime verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de overname van DGN retail droeg bij aan het resultaat.

Gezien de cijfers gaat het goed met retailorganisatie Euretco, zo blijkt uit het deze week verschenen jaarverslag. De nettowinst van 2,78 miljoen euro is ruim tweemaal zoveel dan in 2013 toen 1,36 miljoen winst werd geboekt. De inkoopomzet van het aantal aangesloten retailers daalde wel van 922 miljoen euro in 2013 naar 904 miljoen vorig jaar. Volgens Euretco komt die daling vooral door bedrijfsbeëindigingen van ondernemers in de woon- en modebranche. De omzet van de divisie Wonen zakte van 347 miljoen euro in 2013 naar 318 miljoen vorig jaar.

Uitbreiding in dhz
Aan de andere kant steeg het aantal aangesloten winkels naar 2.884 door de overname van DGN retail met de dhz-formules Hubo, Multimate en Fixet, eind vorig jaar. Met de overname stapte Euretco in het doe-het-zelf kanaal, een ‘noodzakelijke ontwikkeling om de concurrentiepositie van zelfstandig ondernemers te verbeteren ten opzichte van  die grote, verticale spelers in de non-foodretail en daarmee ook het behoud van zelfstandig ondernemerschap in Nederland veilig te stellen’, aldus het jaarverslag.

Divisie Wonen op de schop
Binnen de divisie Wonen, waarbij de omzet dus behoorlijk terugliep, werd bij het segment Meubelen afscheid genomen van de traditionele inkoopgroepen en gekozen voor  een module-achtige aanpak waarbij deelnemers kunnen kiezen uit prijs- en stijlformules. Deze flexibiliteit moet de drempel tot deel name verlagen, zo stelt Euretco. Volgens Ludo Campman, directeur van Euretco Wonen is dat een goede keuze geweest. ‘Het werpt zijn vruchten af met een groei van het aantal aangesloten ondernemers.’ Bestaande private labels en formules blijven bestaan en worden aangescherpt, aldus het jaarverslag.

Overname door EK Servicegroup
De volgens Euretco noodzakelijke verbreding en daarmee gepaard gaande schaalgrootte werd deze week bekrachtigd door de overname van Euretco door de Duitse retailorganisatie EK Servicegroup. Door bundeling van beide organisaties denken zij beter weerstand te kunnen bieden tegen de toenemende concurrentiedruk binnen de non-foodretail. Bij elkaar vertegenwoordigen zij 4.100 aangesloten zelfstandig retailers met een inkoopomzet van een € 2,2 miljard euro. Nederlandse retailers zullen in eerste instantie weinig merken van de overname. De leiding blijft hetzelfde en zal de activiteiten voortzetten vanuit het kantoor in Hoevelaken.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten