Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

WK-actie: matras met ballen voor spelers Nederlands elftal bij winst

Matrasfabrikant RHF uit Den Haag geeft alle spelers van het Nederlands elftal een gratis ‘ballenmatras’ indien zij de wedstrijd tegen Spanje winnen. In de matras zit een groot aantal koudschuim ballen.

‘Het leek mij een aardige actie om de matras onder de aandacht te brengen’, zegt Chris Nederhorst, directeur van Royal Health Foam (RHF) en ontwikkelaar van de matras. Kern van de matras zijn, letterlijk en figuurlijk, ballen van koudschuim die in de matras zijn verwerkt. De ballen (84 stuks in een eenpersoonsuitvoering, meer bij grotere maten) liggen in uitsparingen in de matras in een raster en worden afgedekt met een laag koudschuim. Hierdoor kunnen de ballen niet ‘rollen’, maar blijven op de plaats liggen. Tegelijkertijd zorgt de ruimte rond de ballen (gewoon lucht) dat de matras als geheel een ventilerend karakter krijgt.

Luchtkanalen als ventilator
Dat effect wordt versterkt doordat in een laag daaronder een laag schuim ligt waarin uitsparingen zijn gesneden waardoor er nog meer lucht de matras kan uitstromen en uitstromen. ‘Bewegende lucht is de beste vochttransporteur. Je krijgt koeling omdat lucht uit de matras wordt geblazen en er weer meteen instroomt’, aldus Nederhorst. De matras lijkt een uitkomst voor de spelers van het Nederlands elftal in het hete Brazilië. Waarom niet daarheen gebracht? Nederhorst: ‘Dat zou mooi zijn geweest, maar was niet haalbaar. Bovendien denk ik dat die jongens daar wel airco hebben.’

Gratis bij winst
Los van de situatie daar stelt RHF voor iedere speler van het Nederlands elftal gratis een ballenmatras beschikbaar als zij vanavond de eerste wedstrijd tegen Spanje winnen. ‘Maar zij moeten de matras wel zelf komen ophalen’, vertelt Nederhorst. Consumenten kunnen de matras, Evolution genaamd, bestellen via de winkel in Den Haag of via de webshop van RHF. Nederhorst: ‘Consumenten kunnen ongeacht de uitslag altijd bij ons scoren.’ Een verschil met de (duurbetaalde) spelers van het Nederlands elftal: consumenten dienen gewoon te betalen.

Er is ook een filmpje van de matras

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten