Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

WK voetbal in de woonbranche (3)

De oranjegekte mag dan in de supermarkten nu zijn losgebarsten, in de woonbranche is het behoorlijk rustig. Toch konden wij er weer wat actie uitpikken, zowel van leveranciers als winkeliers.

Het Nederlands elftal zit inmiddels in Brazilië en over een week is de eerste wedstrijd al achter de rug. Toch zijn de oranje-acties over het algemeen vrij lauw. Veel bedrijven hebben hun eigen WK-pool en daar houdt het dan mee op. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met de geringe verwachtingen van de nationale elf en voor de woonbranche telt wellicht dat bedrijven er weinig zin in hebben omdat de maanden mei en april over vrijwel de gehele linie slecht tot zeer slecht waren. Aan der andere zou je zeggen dat juist daarom enige prikkeling door middel van een WK-actie op zijn plaats zou zijn, maar de realiteit is dus anders.

Kleuren en scoren
Decorette Postma uit Wolvega denkt niet direct aan ‘meer verkopen’, maar denkt aan de jeugd. Via de site kun je een kleurplaat downloaden. Ingekleurde platen worden in de winkel opgehangen en maak je kans op twee stevige goals en een bal om zelf lekker te knallen. De winnaar moet nog el even wachten, de uitreiking is op 4 juli tijdens de fietsvierdaagse. Om ook de ouderen in de stemming te brengen, maakte Decorette Postma een ‘oranje hoekje’ in de zaak. De Euretco-formule zelf doet niets rond het WK.

Oranje lichtslang
Bannink verlichting uit Zevenaar heeft een 45 meter lange oranje lichtslang als WK-actie en biedt deze aan via de webshop. Per meter zitten er 36 lampjes in dus in totaal 1620 stuks. De levertijd is 1 tot 2 weken, dus als het tegenzit krijg je de slang binnen als het Nederlands elftal er al vrijwel uit ligt. Maar de slang is ook bruikbaar bij andere (‘oranje’) activiteiten.

Tropische naam, cool bed
Beddenfabrikant Eastborn zet de Eastborn Nummer 10, al twee jaar op de markt, in het zonnetje in een limited edition onder de naam Nummer 10 Rio Edition. De bies van het hoofdbord is uitgevoerd in oranje en de poten zijn mee gestoffeerd. Het nieuwe topdek is voorzien van ‘Fresss! Foam’ en dat zorgt volgens de fabrikant er voor ‘dat je ook tijdens de warme WK-periode cool kunt slapen’. Bij aankoop van het bed (en een paar andere modellen) krijg je twee gratis ‘Jack’ kussens. Dat is een kussen van traagschuim dat is voorzien van ingebouwde speakertjes. 

Voordeel scoren
Groothandel en importeur Van de Heg doet een paar oranje lampen en nog wat producten in de aanbieding onder het motto ‘extra voordeel scoren’. Lastig om met verlichting te scoren want het zijn nu net de langste dagen van het jaar en het wordt pas ’s avonds laat donker, maar niet geschoten, is altijd mis, zal het bedrijf gedacht hebben.

 

Outdoor tv-meubel
Audipack uit Moerkapelle moet het juist hebben van lange dagen en dan vooral van mooi weer. Hoewel, eigenlijk ook weet niet want het bedrijf zegt een ‘wereldprimeur’ te hebben met een regenbestendig outdoor tv-meubel. Daar zit een tegenstrijdigheid in want als het regent ga je niet buiten tv zitten kijken. Maar goed, het apparaat kan blijkbaar wel een spatje hebben dus als het buiten even minder is, kun je dat meubel natuurlijk ook binnen neerzetten. Vreemd genoeg doet Audipack dat ook met zijn promotiefoto’s en dat is natuurlijk een beetje raar. Ik zou zeggen: zet dat ding in de stromende regen aan met een hoop volk in een tent of met paraplu’s en maak dan een foto. Desondanks: leuk gadget voor onder het zonnescherm of de veranda.

Eerdere berichten over het WK werden geplaatst op 20 mei, 23 mei en 28 mei.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten